Au ceva în comun apariția covid-19 și schimbările climatice, două subiecte majore ale campaniei prezidențialelor din America?
Democrații le promovează intens pentru a evidenția ceea ce ei considă a fi cele mai mari eșecuri ale administrației Trump, scrie site-ul ConservativeDailyNews într-un editorial.
Pornind de la aceste două catastrofe, democrații spun că Trump a ucis mii de oameni din cauza gestionării proaset a pandemiei și va ucide alte mii în viitor ca urmar a politicilor sale de mediu. Mai mult, una din cele mai vocale voci ale demoraților, Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentanta unui district din NY în Camera Reprezentanților, susține că Trump ar putea fi responsabil pentru distrugerea planetei.
Dintr-o dată, Cortez și alții ca ea, cu zero cunoștiințe în știința Pământului, sunt experți în modul de salvare a planetei. Au propus și un plan îndrăzneț, „Green New Deal” care, dacă ar fi implementat, ar costa contribuabilii americani aproape 90 de miliarde de dolari, precizează CDN.
Și chiar dacă coronavirusul a detronat, în ultimele luni, amenințarea încălzirii globale, persistă o stare de isterie privind implementarea imediată a soluțiilor draconice și impracticabile, după cum reiese din acest „Green New Deal”.
Dar câți susținători ai Green New Deal înțeleg care sunt efectele gazelor cu efect de seră, a emisiilor de CO2 și ce alți factori afectează cu adevărat sănătatea planetei?, se întreabă CDN. Din păcate, ideea unora de a schimba dieta vacilor pentru a reduce emisiile de metan și mai puțini hamburgeri în fast-food-uri nu vor avea un impact atât de mare asupra mediului cum îl au 99% din vehiculele cu motor cu combustie. Și nici calea ferată de mare viteză sugerată să înlocuiască zborul cu avionul nu va rezolva mare lucru.
Gazele cu efect de seră fac parte din atmosfera care lasă lumina soarelui să strălucească pe suprafața Pământului, dar captează căldura care se reflectă înapoi în atmosferă. În acest fel, acționează ca pereții de sticlă izolatori ai unei sere. Dioxidul de carbon este un gaz de seră important, celelalte fiind vapori de apă, metan și oxid de azot. Efectul de seră menține climatul Pământului, fără de care temperaturile ar fi mai scăzute cu aproximativ 60 de grade și multe forme de viață ar îngheța. Cu toate acestea, de la Revoluția Industrială, oamenii au eliberat în atmosferă cantități mari de gaze cu efect de seră.
Plantarea copacilor ar putea fi o parte a soluției. De Ziua Arborelui, Administrația Trump și-a reînnoit presiunea pentru aderarea la inițiativa „One Trillion Trees”. Dar proiectul de lege s-a blocat în Cameră din cauza lipsei de sprijin din partea democraților. Aceiași care acuză administrația Trump.
Interesant este, după cum remarcă CDN, că cei care urlă ca din gură de șarpe cerând măsuri pentru limitarea schimbărilor climatice sunt aceiași care se plimbă cu avioane și au frigiderele pline cu sticle de apă din plastic. Statistic, vedetele și șefii de companii sunt primii care zboară cu avioane privat, renunând la curse comerciale. Deci, va fi măcar unul dintre ei dispus să renunțe la sticlele de apă și să călătorească cu trenul?
Rezultatele dramatice ale „blocării” planetei din cauzs covid s-au văzzut. Potrivit Centrului pentru cercetare în domeniul energiei și aerului curat (CREA), nivelurile de poluanți ai aerului au scăzut în timpul blocării în China, dar au depășit acum nivelurile lor anterioare crizei. Măsurile de blocare în marile orașe din India au redus și ele poluanții atmosferici cu 54%.
Deci, până când India, China și alte țări care poluează masiv nu fac schimbări drastice, pot fi implementate doar schimbări care au sens practic. Gândiți-vă așadar la impactul pe care fiecare om l-ar putea avea dacă ar sprijini organizațiile care plantează copaci pentru a combate defrișările.