Recent, acesta a povestit un incident amuzant cu un şofer de abia întors de peste hotare, care după ce a trecut pe roşu, nu a stat pe gânduri să treacă şi la ameninţări la adresa poliţistului atunci când acesta i-a reţinut permisul.

Redăm mai jos întâmplarea povestită pe Facebook de Marian Godină:

Semaforul s-a facut roşu. Maşina cu numere de Italia, din faţa mea, nu a oprit…i-a tot dat. I-am dat si eu, iar după intersecţie l-am oprit pe şoferul grabit.

– Bună ziua ! Vă rog sa imi prezentati documentele dumneavoastră !

– Oooo….Dio, Dio…como entrato en esta ţara…noma docomente, docomente, docomente!
Parlesc cateva limbi dar italiana chiar nu o bunghesc.
Avand actele in mână, am văzut că pe italian il chema Arghire si era din…nu vă mai zic de unde era. Şi după cum vă spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia si pesemne că uitase regulile de circulaţie in acelaşi ritm cu care uitase si limba maternă. Devenise alt om, era acum Vasile "după o lună in Italia".
– Permisul de conducere vi se va reţine treizeci de zile pentru că aţi trecut pe roşu.
Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului in care stătea uitat frumosul grai moldovenesc.
– Hai bre şefule, da ş-am făcut?
– Aţi intrat in intersecţie pe roşu.
– Du-ti domnii d-aci…da şe? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni…sun la il comandante…da chiar iţi baţi joc? Pentru ce să imi iei tu mia permisul?
– V-am explicat că aţi trecut pe roşu iar pentru asa se reţine permisul, de ce nu inţelegeţi?
– Oo Dio…da normal ca nu inţeleg, fă-mă să inţeleg sau acum ma duc la il comandante.
– No bine. Vă explic astfel incât sa inţelegeţi. Vă rog sa fiţi atent: como entrato en esta ţara se aplica el codo rutiero romano care spune ca trebuiato sa casco el ochii la il semafore si sa opreşte dacă il e necesaro. Pero che dumnevostra trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Şi dacă esto nemulţumito, nu va duceti la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicaţioni?
'Nea Arghire a băgat nervos in viteză si a demarat in trombă, abandonându-şi docomentele. Am apucat să aud doar cum i-a spus consoartei care era in dreapta lui:
Andiamo, Maricico
 !”, a povestit Marian Godină.