Agentul-șef adjunct Cicerone Dincă, zis Roni, de la Grupul de Nave Constanța din cadrul Gărzii de Coastă, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, pe 8 iulie. El primise de la afaceristul George Karam, patronul restaurantului Beirut, suma de 22.000 de euro. Banii –care aveau seriile înscrise întrun proces-verbal, întocmit anterior acțiunii- au fost găsiți în mașina acestuia. Dincă a fost reținut pentru trafic de influență.

În schimbul celor 22.000 de euro, Dincă se lăuda că poate interveni, prin intermediul unui văr procuror și al altor persoane, în dosarul în care Karam era cercetat pentru ucidere din culpă.

Dosarul „Beirut”

Este vorba de cazul incendiului în care a ars restaurantul Beirut din Constanţa, pe 5 aprilie 2014, în care și-au pierdut viața trei tinere – o cântăreață și două dansatoare ale localului – iar alte patru persoane au fost rănite. Afaceristul este acuzat că ar fi modificat structura restaurantului, cu consecința directă a uciderii a trei persoane, vătămării a două persoane și distrugerea imobilului. Dosarul incendiului este instrumentat la Parchetul General.

  • CRONOLOGIA FLAGRANTULUI

9 IUNIE

Karam face denunț la DNA și povestește că Dincă l-a abordat și i-a spus că are un văr procuror la Galaţi sau Brăila, care îl cunoaște pe procurorul din Parchetul General, care instrumentează dosarul „Beirut”. Inițial, în schimbul sumei de 10.000 de euro sau al Mercedesului, Dincă i-ar fi propus o soluție de clasare. După acest moment, polițistul l-a vizitat de cinci ori pe Karam. Dincă se laudă că vărul său poate interveni direct la procurorul de caz cu care ar fi fost coleg, dar și prin intermediul unei alte persoane cu influență. Pretențiile cresc la fiecare întâlnire.

10 IUNIE

Solicită Mercedesul aces tuia, evaluat la 12.000 de euro, sau o mașină similară. Dincă: „Îţi arăt pe telefon mașina, casa! 15 mii. Te duci, o cumperi, negociezi! 12 mii!”/ Karam: „Aa! Cumpăr o mașină în jur de…?”/ Dincă: „Da’ io ți-o spun că 99%, că se rezolvă… 99,99 la sută”… „Îmi pare rău că nu te-am cunoscut acum doi ani. O rezolvam de atunci!”.


FOTO: Cicerone Dincă, în momentul în care a fost adus în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă SURSA FOTO: TELEGRAFONLINE.RO15 IUNIE

Pretențiile poli țistului cresc, pe lângă autoturism mai apare și suma de 1.200 de lei, echivalentul a 300 de euro, care ar fi pentru studiul dosarului lui Karam de către vărul său procuror, sumă care i-a și fost remisă în aceeași zi de către afacerist.

21 IUNIE

Dincă a pretins și primit de la Karam suma de 2.000 de lei, echivalentul a aproximativ 500 euro, pentru a asigura o masă de protocol în București, unde urma să se întâlnească, în perioada 21 – 22 iunie 2015, cu vărul său procuror, precum și cu persoana care ar avea influenţă efectivă asupra procurorului de caz.

23 IUNIE

Dincă cere 22.000 euro, câte 11.000 euro pentru vărul său procuror și pentru persoana care ar avea influență efectivă asupra procurorului de caz, precum și obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 euro, pentru sine. Dincă: „Douăș` două de mii e toată afacerea. De euro”…. „Pot să iau banii. Mai departe, mă descurc io cu ei!”/Karam: „Și banii cum să fie? Cash? Nu?”/ Dincă: „Cash!”.

„Eu garantez, eu îmi bag pielea în saramură

În discuții, polițistul Cicerone Dincă mai cere pentru el și obiecte de mobilier, din depozitul firmei lui George Karam. Suma de 22.000 de euro va fi disimulată sub forma unui contract de vânzare-cumpărare.

Dincă: Deci io îţi vând terenul, 22 de mii de euro, și-mi dai și mie cadou o canapea d-aia cu fotolii, o măsuţă d-aia cu oglindă și care ţi-am mai arătat io, acela albastru cu pat pentru fii-mea, de-o persoană… albastru și Doamne ajută! Eu iau lemne.

Karam: Și cu mobila cum facem? Știi cât are valoarea după ce a plecat? Cu calcule, așa, aproximativ. În jur de 6 mii de euro. …

Karam: Între noi facem un contract de vânzare cumpărare.

Dincă: Trebuie să fiu acoperit și eu, că doar am și eu copil și vreau să dorm liniștit până la urma urmei. Mă duc la notar, la financiar și fac hârtiile ce trebuie pentru notar și tu stai liniștit, că și mie… Păi da! Pun mâna pe bani! E ca pe droguri. Dacă pui mâna pe droguri, așa mi-e frică de bani. Și mie, și lor.

Dincă: Am vorbit cu el, l-am luat pe văr-miu, am fost la un șef deal lor mare, de la București. Că așa coleg, vorbim ca și colegi, da’ una e una, alta e alta. Aseară, ăsta, îmi zice: ,,Îl ajut și la procuror, îl ajut și la judecător.” …

„Ministru?"/„E mare, mare”

Karam: Cum am înţeles de la dumneavoastră mai înainte, ministru… m-am gândit că…

Dincă: E mare, e mare…

Dincă: Sută la sută… sută la sută, nu sunt mulţumit, dă-mi banii.

Karam: 31 decembrie, cu dosar cu tot închis.

Dincă: Tot închis… și a zis, îl rezolv și la Judecătorie… că degeaba procurorul scrie și vine o judecătoare tâmpită și zice: ăă… ia mai studiaţi o dată.

Karam: Ok! Important, avem siguranţă, avem confirmare sută la sută din Bucharest.

Dincă: Eu asta vă spun…, deci eu confirm, eu garantez, eu îmi bag pielea în saramură.