În noaptea de sâmbătă spre duminică, Brigada Rutieră a Capitalei a declanșat o amplă acțiune de verificare a șoferilor. S-a dovedit a fi una din cele mai riscante operațiuni din ultima vreme, un agent de circulație, de 40 de ani, fiind grav rănit de un șofer care nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor. Acum agentul, aflat pe patul de spital, se zbate să trăiască.

Gheorghe I., zis „Dulăul”, este considerat unul dintre cei mai dedicați polițiști de la circulație, care nu are teamă de infractori, prinzându-i pe mulți dintre cei care au comis fărădelegi în trafic și au fugit de la fața locului. Urmărire cu focuri de armă În razia de sâmbătă noaptea, „Dulăul” a participat mai întâi la o urmărire pentru prinderea unui hoț din Ialomița care conducea un BMW și nu a vrut să oprească la semnalele agenților de circulație. Urmărirea a avut loc în Afumați, județul Ilfov, și-a fost ca-n filme. Cinci focuri de armă au fost trase, „Dulăul” și colegii săi reușind să-l încătușeze.

Șoferul criminal a frânat ca să-l arunce pe agent de pe capotă

În jurul orei 04.00, „Dulăul” și colegii lui s-au mutat în apropierea podului Pipera. Mai era doar o oră până la închiderea acțiunii. La 4.30, „Dulăul” a auzit prin stație apelul colegilor săi aflați pe Șoseaua Nordului, în dreptul Ambasadei Chinei. Șoferul unui autoturism Hyundai, de culoare albă nu a oprit la filtrul poliției. Echipajul din care făcea parte Gheorghe I. au creat un baraj. „Dulăul” a încercat să-l tragă pe dreapta pe șofer, mai ales că acesta a mimat că vrea să oprească.

„A încetinit, apoi a demarat în trombă, luându-l pe agent pe capotă. A mers cam 500 de metri, a accelerat și a pus frână, apoi a tras dreapta și dus a fost, rânjind. În momentul frânării, agentul a fost aruncat într-un parapet de bordura căruia i s-a izbit capul. În urmărirea conducătorului auto a plecat și o echipă de mascați. El a fost prins și încătușat la scurt timp după trecerea podului Pipera. Polițiștii au fost șocați să vadă că șoferul abia se mai ținea pe picioare. Mirosea puternic a alcool”, ne-a povestit unul dintre membrii echipajelor aflate în misiune. „Dulăul” a fost dus la Spitalul de urgență Floreasca, unde se află în stare critică, fiind în comă indusă.

Șoferul, posibil drogat

Șoferul care l-a rănit pe polițist are 42 de ani și se numește Abdulah Atas. Este cetățean turc, patronul unei firme ce deține magazine care comercializează corpuri de iluminat, susțin surse judiciare. Dosarul în care este cercetat Atas a fost trimis la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, care va face verificări, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului București.

„Polițistul se afla într-un filtru la intersecția străzilor N. Caramfil cu Șoseaua Pipera în momentul în care a observat un autoturism ce venea cu viteză. A făcut semn de oprire, acesta a încetinit viteza, dând semn că ar opri, moment în care a accelerat și l-a acroșat pe polițist purtându-l pe capotă 500 de metri, ulterior aruncându- l pe carosabil. Acesta și-a continuat deplasarea pentru încă doi km, moment în care a lovit un scuar, autoturismul fiind proiectat într-un gard de pe margine”, a declarat Andrei Codău, de la Brigada Rutieră.