Evenimentul ZileiActualitatePolițiștii s-au săturat de restricțiile din pandemie și cer ridicarea măsurilor impuse de autorități. „Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv”

Polițiștii s-au săturat de restricțiile din pandemie și cer ridicarea măsurilor impuse de autorități. „Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv”

Polițiștii s-au săturat de restricțiile din pandemie și cer ridicarea măsurilor impuse de autorități. „Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv”
Un sindicat al polițiștilor cere anularea restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus, inclusiv ridicarea obligativității certificatului verde.

Decizie surprinzătoare luată de polițiștii din România, care își doresc eliminarea restricțiilor impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus. Oamenii legii solicită chiar și retragerea certificatului verde pentru accesul în magazinele non-alimentare și în alte spații publice destinate diverselor activități.

Polițiștii cer ridicarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus

Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI (Ministerul Afacerilor Interne), organizație care numără aproximativ 40.000 de polițiști, a cerut anularea restricțiilor implementate pentru reducerea contaminării cu Sars-Cov-2. Inițiativa respectivă privește și eliminarea certificatului verde pentru accesul în diverse spații publice, precum mall-urile, restaurantele, cafenelele și diverse instituții.

„Acum aproape toate județele sunt în scenariul verde”, este răspunsul forțelor de ordine legat de restricții. Marius Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, crede că impunerea acestor măsuri nu mai este necesară.

Acest lucru a fost observat și de către noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care a promis, și sper să nu rămână doar o promisiune, că se va crea un automatism, în sensul că, în funcție de incidența la mie pe 7 zile, aceste măsuri, inclusiv certificatul ăsta, se vor ridica. Aceste restricții ar trebui să se ridice automat, în opinia noastră, în funcție de această incidență a cazurilor.

„Acum aproape toate județele sunt în scenariul verde”

Eu tocmai de asta spun că sunt adeptul unor măsuri ferme, luate rapid, dar cu aceleași mecanisme rapide de ridicare a acestor restricții, pentru ca omul să înțeleagă că trebuie să respecte anumite reguli, că este spre binele lui, dar să vadă și că ele sunt pe o perioadă determinată de timp, nu așa, de doi ani de zile stăm în stare de alertă. Pentru că altfel nu mă pot duce cu gândul decât la alte lucruri care nu sunt în firescul lor”, a afirmat Marius Ionescu.

„Acum aproape toate județele sunt în scenariul verde și nu ar mai trebui să existe aceste restricții, e o prostie să le mai păstrezi în aceste condiții. Poți să iei alte măsuri, de genul portul măștii și așa mai departe. Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv, pentru faptul că nu văd o reacție rapidă și în ridicarea acestor măsuri”, a mai spus reprezentantul sindicatului, conform Ziarul Național.

 


Accesează: