Evenimentul Zilei > Social > Alt polițist lovit de un turc, la trei ani de la moartea „Dulăului”
Alt polițist lovit de un turc, la trei ani de la moartea  „Dulăului”

Alt polițist lovit de un turc, la trei ani de la moartea „Dulăului”

La trei ani după incidentul grav care a condus la moartea polițistului de la Rutieră Gheorghe Ionescu, zis „Dulăul”, lovit mortal, cu mașina, de afaceristul turc Abdullah Atas, un alt incident grav îl are ca protagonist pe un tânăr din Turcia.

După un episod care amintește de tragedia din august 2015, Dogan Zakeriya (foto mic), de 30 de ani, student și rezident în România, care conducea un scuter, având permisul suspendat pentru consum de alcool, a lovit un agent, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițistului. Agentul de la Secția 16, din București, s-a ales cu vătămări corporale, iar procurorul de la Sectorul 4 a decis să îl cerceteze pe turc în libertate, pentru ultraj.

 În noaptea de 15 spre 16 august, în timp ce se afla în zona CFR Progresul, din Sectorul 4, polițistul a observat un scuter pe care se aflau un bărbat și o femeie, care aveau un comportament suspect. Agentul i-a făcut semnal de oprire conducătorului Dogan Zakeriya, moment în care acesta a întors, încercând să fugă cu viteză foarte mare. Echipajul a pornit în urmărire, cu semnalele luminoase și acustice pornite, mergând în paralel cu acesta. Încăpățânat, turcul a refuzat să se supună somațiilor și, cu tupeu, în mers lovea cu picioarele în autospecială. Uluiți de comportamentul violent, pentru a nu le pune viața în pericol celor doi, polițiștii au depășit scuterul și s-au dat jos din mașină pentru a-l imobiliza pe conducător. Turcul, în loc să încetinească, a mărit viteză de deplasare și s-a îndreptat direct către polițiști, încercând să îi lovească și să scape.

Agenții s-au urcat, din nou, în mașină și l-au urmărit pe Dogan Zakeriya până în curtea unei societăți, acolo unde au reușit să pună mâna pe el. În acel moment, turcul a devenit foarte violent lovindu-i pe polițiști cu pumnii și picioarele, în încercarea de a scăpa de agenți. În cele din urmă, cu ajutorul altui echipaj chemat în ajutor, turcul a fost încătușat și condus la Secția 16 Poliție.

Acolo, oamenii legii au constatat că Dogan Zakeriya avea permisul de conducere reținut pentru consum de alcool. Am aflat că turcul a fost student la ASE iar tânăra care îl însoțea este siriancă, la rândul ei masterand în țara noastră. Turcul s-a căsătorit, recent, în Voluntari. În urma acestei aventuri, polițistul este cu mâna în gips. El a fost nevoit să își scoată certificat medico-legal și să își facă ecografie, pe banii lui.