Polițist de frontieră, filmat în timp ce primea mită. ”Așa se trece vama fără să intri în carantină!”

Polițist de frontieră, filmat în timp ce primea mită. ”Așa se trece vama fără să intri în carantină!”

Imagini uimitoare au fost surprinse de un bărbat chiar la vama Nădlac. Un polițist de frontieră încasează mită de la mai multe persoane care coboară dintr-un autocar. Imaginile au devenit virale, însoțite de mesajul ”Așa se trece vama fără să intri în carantină!”

Imaginile care au făcut înconjurul internetului miercuri au fost surprinse la vama Nădlac. Un autocar plin cu pasageri se afla la controlul vamal și se pare că știau deja lecția. Mai multe persoane plasează câte o bancnotă ofițerului de poliție care ar fi trebuit să îi verifice.

Un bărbat care aștepta la coadă să treacă frontiera a surprins întreaga poveste și a făcut totul public pe rețelele de socializare. Imaginile filmate de acesta arată cum mai mulți bărbați coboară din autocar cu banii pregătiți și îi dau polițistului. Acesta ia fiecare hârtie și o îndeasă în buzunar. Conform martorului care a surprins scena, se pare că pasagerii autocarului ofereau câte o bancnotă de 50 de euro.

”Așa se trece vama fără să intri în carantină, cu 50 de euro”, este mesajul care însoțește clipul video.

Ne puteți urmări și pe Google News

Formularul de localizare este obligatoriu pentru orice călător care tranzitează România

Pandemia de COVID-19 și modul rapid prin care se răspândește noua tulpină Omicron a determinat autoritățile să impună condiții dure la intrarea pe teritoriul fiecărui stat. România a adoptat și ea formularul de călătorie, pe care orice persoană care intră pe teritoriul țării noastre trebuie să îl completeze.

Formularul de localizare trebuie să fie completat cu 24 de ore înainte de a intra în țară. În caz contrar, riști o amendă între 2.000 și 3.000 de lei, a declarat Alexandru Rafila.

"România s-a aliniat deciziei CE privind instituirea unui sistem de formulare digitale de localizare a pasagerilor.

Acest document nu împiedică circulația, ci ne ajută să putem localiza rapid contacții unei persoane infectate și DSP-urile să poată face rapid anchetele epidemiologice și să ia măsurile care se impun de testare sau izolare a persoanelor infectate.

E o procedură de identificare rapidă a contacților persoanelor infectate.

Acest certificat nu va produce, cred, niciun fel de complicații românilor care îl completează.

Cetățenii trebuie să completeze acest certificat cu 24 de ore înainte de intrarea în România. Dacă nu reușesc să facă asta, pot merge la domiciliu și trebuie să îl completeze în 24 de ore, sub sancțiunea unei amenzi dacă nu respectă acest interval", a spus Alexandru Rafila.