În vârstă de 46 de ani, Glazkov a fugit din Rusia în 2017, după ce a fost condamnat pentru o fraudă cu asigurări auto, comisă în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Local din Volgograd, împreună cu alţi politicieni locali. Nu era la prima condamnare – în 2013 a primit 2 ani şi jumătate într-o colonie penală după ce a încercat să escrocheze patronul unui restaurant cu ajutorul şefului FSB din oraş.

Poliția rusă a contactat Suedia

Glazkov a fost prins după ce autorităţile ruse le-au transmis celor suedeze informaţii privind prezenţa lui în ţara scandinavă, sub o identitate falsă. „Conducea o organizaţie criminală formată din foşti agenţi FSB”, scrie ziarul Expressen. Prejudiciul pentru care era căutat e estimat la peste un milion de coroane suedeze – circa 450.000 de lei.

A folosit un pașaport fals românesc

Fostul politician, dat în urmărire internaţională, se ascundea în Saltsjo Boo, un orăşel din regiunea Stockholm. Folosea un paşaport românesc şi stătea într-un imobil care apărea ca fiind scos la vânzare de un cetăţean rus.

Cu ajutorul informațiilor din partea Rusiei, grupul rapid al suedezilor a afirmat că omul a folosit un pașaport românesc fals aici în Suedia.  După continuarea schimbului de informații dintre grupurile din poliţie din Suedia și Rusia,  bărbatul a fost urmărit la o adresă din Saltsjö-Boo, notează Expressen.