Evenimentul Zilei > Justitie > CUTREMUR în Poliția Română, la VÂRF! CONDAMNAT la un an și două luni de închisoare
CUTREMUR în Poliția Română, la VÂRF! CONDAMNAT la un an și două luni de închisoare

CUTREMUR în Poliția Română, la VÂRF! CONDAMNAT la un an și două luni de închisoare

Lovitură la vârf pentru Poliția Română. Fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Suceava, comisarul Petru Jucan, a fost condamnat la un an și două luni de închisoare.

Comisarul Petru Jucan a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „fals intelectual”.

Jucan a fost trimis în judecată după ce a intervenit pentru ca un șofer să-și recupereze permisul de conducere. Fostul șef de la Rutieră a fost însă achitat ieri de instanța de fond pentru alte două acuzații  

Fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Suceava, comisarul Petru Jucan, a fost achitat, ieri, de instanța de fond de la Tribunalul Su­ceava, pentru două dintre acuzațiile formulate împo­­triva lui de către pro­­curorii DNA Suceava.

Judecătorii au constatat că acuzațiile procurorilor DNA nu se confirmă cu privire la presupusa săvâr­șire a infracțiunilor de „instigare la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit” și „inducere în eroare a organelor judiciare”. 

Ofițerul a fost condamnat de instanța de fond la șase luni de închisoare pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată” și la un an de închisoare pentru „fals intelectual”. Cele două pedepse au fost contopite, ofițerul fiind condamnat la un an și două luni de închisoare, executarea pedepsei fiind amânată pe un termen de supraveghere de doi ani, susține obiectivdesuceava.

Inculpatul Petru Jucan, fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Suceava, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit.

Ofițerul de poliție Ju­can este acuzat că, în cursul lunii noeimbrie 2013, în calitate de șef al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava, l-a determinat pe subordonatul său, agentul Ioan Stratu, să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu introducă în aplicația electronică de evidență a abaterilor rutiere mențiunea suspendării exer­citării dreptului de a conduce a numitului Cristian – Marius Emandi. Comisarul Petru Jucan este acuzat și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și inducerea în eroare a organelor judiciare, constând în aceea că la data de 10 iunie 2014 l-a determinat pe inculpatul Marius Cristian Emandi să întocmească înscrisul în cuprinsul căruia să menționeze că solicită amânarea suspendării dreptului de a conduce din motive medicale și să antedateze cererea cu data de 28 noiembrie 2014, fals interectual, deoarece a trimis un răspuns la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în cuprinsul căreia a menționat în mod nereal că la data de 28 noiembrie 2013, inculpatul Cristian Marius Emandi s-a prezentat în audiență la Serviciul Rutier Suceava solicitând amâ­­narea perioadei de suspendare, motivând ­pro­blemele de sănătate ale mamei sale, împrejurare în care i s-a comunicat că cererea a fost aprobată, urmând ca după o perioadă de 90 de zile să se prezinte la Serviciul Rutier Suceava pentru a preda permisul de conducere. Petru Jucan a menționat că răspunsul la cererea formulată de Cristian Marius Emandi a fost transmis verbal în momentul depunerii acesteia. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.