Plângeri la Parchet și la Protecția Copilului

La sesizarea cotidianului nostru, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt a dispus efectuarea de verificări, prin ofițerii Biroului de Control Intern din cadrul instituției, cu privire la modul de acțiune al unui polițist din Slatina.

Așa cum a scris, luni, EVZ, reprezentenți ai Asociației Partida Romilor Pro-Europa au sesizat, sâmbătă, Poliția din Slatina, referitor la acest caz grav. Însă, acolo, un polițist le-a spus că este „o cutumă țigănească” și că nu se deplasează la fața locului să verifice eventualele abuzuri „decât dacă vine de la Parchet”.

În aceste condiții, asociația condusă de fostul deputat Nicolae Păun a făcut plângeri adresate Parchetului Olt și Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA). IPJ Olt a mai transmis că „lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Slatina se află în posesia plângerii penale depusă, inițial, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii întregii stări de fapt și pentru luarea măsurilor legale ce se impun”.

Așa cum reiese din sesizări, „soacra” și-a folosit degetul pentru a o trece pe fetiță din lumea copilăriei în cea a adulților, după o nunta tradițională care a avut loc, joia trecută, între cele două familii. Plângerea depusă de Nicolae Păun împotriva „ginerelui” Cornel Mitrică vizează infracțiunile de viol, rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate în mod ilegal și sechestrare de persoane.

Te-ar putea interesa și: