Aveți GRIJĂ unde PARCAȚI! Poliția Locală sector 4 începe să RIDICE mașini

Aveți GRIJĂ unde PARCAȚI! Poliția Locală sector 4 începe să RIDICE mașini

Consiliul Local sector 4 a adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care se împuternicește Direcția Generală de Poliție Locală să ridice, transporte, depoziteze și elibereze vehiculele staționate neregulamentar pe raza sectorului. -a aprobat și Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea în spațiul special amenajat și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar.

Operațiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea în spațiul special amenajat și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar se efectuează de personalul specializat din cadrul Biroului Ridicări Auto al Direcției Generale de Poliție Locală sector 4.

Potrivit proiectului adoptat, înainte de a se demara procedura efectivă de ridicare a mașinii staționate neregulamentar, Direcția Poliție Locală sector 4, prin dispecerat, va contacta telefonic proprietarul/deținătorul autovehiculului conform informațiilor existente din baza de date, pentru a-i comunica obligația ca în maxim 30 de minute să se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea și transportul acestuia; dacă proprietarul/deținătorul nu poate fi contactat (nu există număr de telefon în baza de date, nu există un răspuns ori telefonul e închis) sau refuză să se prezinte în termenul indicat procedura se consideră efectuată și se va proceda la ridicarea și transportul autovehiculului; sunt exceptate de la această procedură autovehiculele care blochează drumurile de acces către spitale, grădinițe, instituții publice și circulația transportului în comun.

Plata tarifelor aferente operațiunilor de ridicare, transport se va face la locul de depozitare a autovehiculelor din Șos. Berceni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cuantumul maximal al tarifelor este de câte 75 de lei pentru ridicare, respectiv transportul vehiculului. Pentru depozitarea acestuia nu se percepe nicio taxă, cu excepția situației când durata de depozitare depășește două luni.

În cazul mașinilor aparținând Poliției, Jandarmeriei și altor instituții, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni cu caracter de urgență, restituirea se va face cu titlu gratuit.

Perioada maximă de depozitare este de 1 an. În situațiile în care proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului depozitat nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenții constatatori din cadrul Poliției Locale, împuterniciți de edilul sectorului 4, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.