”Poliția locală și-a făcut parcare pe terenurile sintetice de fotbal unde se antrenau și copiii de la Electrica… acum se antrenează mașinile lor”, a scris pe Fswcebook un timișorean care a descoperit întâmplarea. Marius Marin a exemplificat cu mai multe imagini în care se vede cum zeci d emașini sunt așezate pe gazonul sintetic al terenului de fotbal.

Timișorenii au luat imediat atitudine. ”Să vă povestesc eu ce este Electrica Timişoara. Clubul a fost fondat în 1929 evoluând de-a lungul timpului sub diferite denumiri (Chinezul, Progresul…) ca echipă de seniori. Electrica are azi echipă de seniori în Liga a 5-a. Este unul din cele mai vechi centre de fotbal pentru copii şi juniori din oraş cu antrenori (…)La Electrica se învăța şi încă se mai poate învăța fotbal. (…) Şi ce s-a întâmplat acum?  Primarul (…) a transformat unul din terenurile sintetice pe care se antrenau copiii – deosebit de bine îngrijite – în parcare pentru maşinile Poliției Locale. Posibil ca asta să fie una din cele mai grave forme de abuz amestecat cu rea-voință (…)”, a adăugat Tatiana Neamțu.

Polițiștii locali explică însă faptul că aveau nevoie de acel spațiu pentru parcare. ”Ca urmare a necesităților operative de funcționare a Poliției Locale, a necesității asigurării unui spațiu pentru autovehiculele instituției care sunt dotate cu mijloace de comunicare și camere de filmat, în regim STS, precum și datorită necesității creării unor locuri de parcare pentru cetățenii care vin în vederea soluționării unor probleme la sediul Poliției Locale, dar nu în ultimul rand pentru construirea unui dispecerat de monitorizare pentru sutele de camere video ce vor fi achiziționate și construirea unei săli de instructaj a polițiștilor locali ce asigură strada, s-a obținut prin hotărare de consiliu local terenul din vecinătatea Poliției Locale, acesta fiind proprietatea municipiului Timișoara. Menționăm că această necesitate a fost impusă și de imposibilitatea accesării unor fonduri europene, din cauza lipsei spațiului aferent, conform standardelor, în contextul în care se dorește achiziționarea a sute de camere video pentru monitozarea video a orașului. Revolta unor cetățeni nu este justificată deoarece în locația respectivă mai există și alte terenuri asemănătoare pentru desfășurarea unor activități sportive”, arată Daniela Seracin, purtătoatrea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: