În urma acestei demisii, criza din Republica Moldova pare că a luat sfârșit, singurul Guvern, legitim, rămas în funcție, care are și votul parlamentului, fiind cel condus de Maia Sandu.

"Guvernul condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase este perfect legitim pentru că are în spate votul cetăţenilor care au ales Parlamentul Republicii Moldova şi majoritatea parlamentară care a învestit Guvernul. Demisia Guvernului Filip, deşi a venit cu întârziere, reprezintă un gest de normalitate, deoarece îşi pierduse orice urmă de legitimitate şi cramponarea de putere nu ar fi făcut altceva decât să arunce Republica Moldova în haos şi conflict”, a spus Ludovic Orban.

Președintele liberalilor din România a mai arătat că partidul pe care îl conduce va susține alianța de la Chișinău, care a reușit să formeze un guvern. ”Consecvent poziţiei din ultimii doi ani, Partidul Naţional Liberal va susţine alianţa condusă de Andrei Năstase şi Maia Sandu, partenerii noştri în cadrul celei mai mari familii politice europene – Partidul Popular European, în toate demersurile de instaurare a unei democraţii autentice, de repunere a instituţiilor statului în slujba cetăţeanului şi de integrare în Uniunea Europeană. Intrarea efectivă în funcţiune a Guvernului reprezintă un prim pas spre normalizarea situaţiei din Republica Moldova, întrucât Maia Sandu şi Andrei Năstase sunt garanţia respectării drumului european al acestei ţări", spune Orban.

Ludovic Orban a mai spus că președintele României, Klaus Iohannis a intervenit  decisiv în soluționearea crizei de la Chișinău.în Uniunea Europeană, mai arată Orban.

Te-ar putea interesa și: