PNL solicită DEMISIA Ministrului de Interne. Turcan: "A mințit și a pus în pericol viața cetățenilor țării"

PNL solicită DEMISIA Ministrului de Interne. Turcan: "A mințit și a pus în pericol viața cetățenilor țării"

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a solicitat de urgență demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care o face direct responsabilă de felul în care au decurs protestele aseară, acuzând-o de minciună și de faptul că servește interesele PSD, nu ale țării.

"Un ministru care a mințit și a pus în pericol viața cetățenilor acestei țări. Un ministru care dovedește că ignoră informații venite de la instituțiile statului, doar pentru a răspunde cerințelor legate de demersul Guvernului Grindeanu. Cerem instituțiilor statului să clarifice de urgență modul în care Ministerul de Interne a decis să se comporte față de proteste. Demisia ministrului de Interne este obligatorie", a spus Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Și deputatul Gigel Știrbu a acuzat-o pe Carmen Dan că dezinformează opinia publică

"Vă cer demisia, doamnă ministru al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, pentru că minţiţi! Pentru că dezinformaţi opinia publică că nu aţi fost înştiinţată de către Serviciul Român de Informaţii de intenţiile de deturnare a mitingurilor de protest care au avut loc în aceste zile! SRI a transmis, conform procedurilor legale,  informaţii instant cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice  de protest din centrul Capitalei,  din data de 1 februarie, Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu - IGPR, precum şi reprezentanţilor  Jandarmeriei şi SPP-ului. Astfel, declaraţiile dvs la posturile de televiziune preferate  că nu aţi primit informări că la miting urmau să fie provocări şi eventuale violenţe, sunt mincinoase.   Vă pun  întrebarea de ce Ministerul de Interne pe care-l conduceţi nu a luat măsuri pentru a-i opri pe ultraşi inainte ca aceştia să înceapă atacurile asupra jandarmilor si protestatarilor paşnici.  Perpetuaţi comportamentul duplicitar,  doar la câteva ore după ce PSD a negat intenția de a da ordonanțele. Minţiţi în permanență şi este evident că actul guvernamental al PSD din aceste zile nu a fost pentru  români, ci doar pentru protejații politici, sfidându-i pe cei mulți. Dar să lăsaţi oamenii nevinovaţi să fie bătuţi în stradă pentru că-şi exprimă opinia în mod paşnic este deja prea mult! Demisia, doamnă ministru Dan!", a precizat deputatul PNL, într-un comunicat de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News