PNL se prăbușește în ultimul sondaj de opinie. Încrederea în politicieni, la cote alarmante

Un sondaj CURS arată că partidele din Coaliția de guvernare au mari probleme, iar liderii politici sunt priviți cu neîncredere de mulți români.

Partidul Național Liberal (PNL), principalul partid ce se află la guvernare, decontează nota de plată pentru administrarea țării. Conform ultimului sondaj de opinie realizat de CURS, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, ar exista mici șanse ca PNL să mai obțină un scor care să favorizeze crearea unei alianțe cu UDMR și USR-PLUS. Liberalii au ajuns la un scor de 21% în ceea ce privește intenția de vot a românilor. Pe primul loc se află Partidul Social Democrat (PSD) cu 33%.

Celelalte partide se învârt în jurul aceluiași scor. UDMR a pierdut aproape un procent de când se află la guvernare

În ordine, în clasament se situează următoarele formațiuni politice: USR-PLUS - 16%, AUR 12%, PMP 5%, UDMR 4%, PP USL 4%, PRO România 3%, Altul 2%, conform sondajului prezentat de Antena 3.

La capitolul „Încredere în instituţii” Armata şi Biserica stau cel mai bine

Instituția - Multă/foarte multă încredere - Puţină/foarte puţină încredere - NS/NR

Biserică 65% 34% 1% Armată 65% 33% 2% Pompieri 59% 39% 3% Primărie 54% 44% 2% BNR 46% 53% 1% Preşedinţie 34% 65% 1%

În această ierarhie, mai apar, cu nivele mici de încredere, Guvernul (21%), partidele politice (15%) şi Parlamentul (13%). De remarcat și faptul că niciun lider politic nu are o cotă de încredere pozitivă.

Încredera în liderii politici a ajuns la cote alarmante. Cum arată ierarhia, care e condusă de președintele Klaus Iohannis

Încrederea în liderii politici arată, din punct de vedere grafic, astfel:

Politician - Multă/foarte multă încredere - Puţină/foarte puţină încredere

Klaus Iohannis 35% 65% Marcel Ciolacu 26% 61% Florin Cîţu 24% 69% George Simion 21% 41% Ludovic Orban 20% 72% Dacian Cioloş 16% 72% Dan Barna 15% 58% Kelemen Hunor 13% 72%

Pe ce coordonate a fost realizat sondajul celor de la CURS

De precizat este faptul că diferenţa până la sută este dată de procentajele celor care spun că nu au auzit de politicianul respectiv sau nu au dorit/nu au ştiut să răspundă. Sondajul celor de la CURS a fost realizat la nivel national în perioada 14 - 17 aprilie pe 1.107 respondenţi si are o marja maximă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.