Parlamentarii PNL vor fi prezenți la votul pentru investirea noului Cabinet, dar se vor abține de la a vota, pentru a forța declanșarea alegerilor anticipate. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de către vicepremierul interimar, Raluca Turcan.

Vicepremierul a subliniat, într-o conferință de presă, că această variantă oferă posibilitatea constituțională pentru declanșarea alegerilor anticipate.

„În condiţiile în care noi susţinem organizarea de alegeri anticipate, ţinând cont că procedura constituţională este aceea că pentru a dizolva Parlamentul trebuie să fie respinse două formule de Guvern în Parlament, PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toţi parlamentarii, dar se va abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a adăugat: „Aş spune că textul Constituţiei te forţează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci este dictată de textul Constituţiei”.

Raluca Turcan este convinsă că, în acest moment, „oamenii îşi doresc alegeri anticipate”.

„Dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă de a ajunge la alegeri anticipate, sunt convinsă că orice nemulţumire legată de modul în care sună textul constituţional poate fi clarificată şi până la urmă rezultatele sunt cele mai importante”, a conchis Raluca Turcan.