PNL a schimbat paradigma economică. Antreprenorii, la cel mai înalt grad de optimism

PNL a schimbat paradigma economică. Antreprenorii, la cel mai înalt grad de optimism Antreprenori. Sursa foto: Dreamstime

PNL a schimbat paradigma economică. Institutul Național de Statistică a dat publicității un sondaj potrivit căruia antreprenorii sunt la cel mai înalt grad de optimism, din ultimii 4 ani, în starea economiei pentru următoarele 6 luni.

Antreprenorii, la cel mai înalt grad de optimism

„Părerea mea sinceră este că încrederea managerilor în economie determină rezultatele economiei, pentru că sunt foarte multe comportamente care depind de gradul de încredere. Dacă ești mai încrezător, investești mai mult, ești mai deschis să cauți oportunități, angajezi mai mulți oameni, produci mai multă valoare, în timp ce dacă ești îngrijorat sau pesimist, evident că vei avea un comportament ușor defensiv, iar rezultatele în economie se vor vedea”, spune Andrei Cionca, CEO-ul Impetum Group, citat de HotNews.

Antreprenori

Antreprenori. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Institutul Național de Statistică a anunțat că antreprenorii români se așteaptă la un trend pozitiv în industria serviciilor, industria prelucrătoare sau construcții.

PNL a schimbat paradigma economică

PNL a declarat că antreprenorii sunt optimiști în legătură cu evoluția economiei având în vedere faptul că paradigma economică a fost schimbată odată cu preluarea guvernării de către liberali, creșterea economică nu se mai bazează pe consum ci este una sustenabilă, bazată pe investiții care produc bani în economie la rândul lor și locuri de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Detele INS arată că numărul salariaților este estimat să rămână la același nivel în construcții, dar să crească în comerț (+18%) și servicii (+7%). Este așteptată și o creștere a activității economice în următoarele trei luni (+18%), volumul comenzilor va crește cu aproximativ 15%.

Unde se duc sumele de investiții

Membrii partidului PNL amintesc că una dintre liniile roșii la intrarea în Coaliția de guvernare cu PSD a fost bugetul de investiții. Pentru prima dată, acesta a fost stabilit la peste 7% din PIB. Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat că o mare parte dintre sumele de investiții merg către infrastructură și digitalizare.