Liberalii care au votat guvernul Ponta III nu vor fi sancționați

Liberalii care au votat guvernul Ponta III nu vor fi sancționați

Liberalii sunt îngrijorați să nu piardă parlamentari atrași de tabăra Puterii, așa că ezită să-i sancționeze pe cei care au votat guvernul Ponta III ieri, în Parlament.

UPDATE: Și președintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că liberalii care au vorat guvernul Ponta nu vor fi sancționați. "Între cinci şi şapte voturi au fost pentru învestirea Guvernului, nicidecum ce din nou domnul Ponta - că nu am cum să evit - umflă şi el aici... ştie dânsul că au fost 25, este o aberaţie. Nu vor fi sancţionaţi aceşti oameni. Din păcate, acest vot a exprimat nişte nemulţumiri de cu totul alt ordin, să zicem neînţelegeri sau chiar conflicte chiar între parlamentari şi şeful său de organizaţie", a declarat Antonescu. Liderul PNL a precizat că îi pare "puţin neserios" din partea parlamentarilor respectivi să-şi manifeste nemulţumirea printr-un vot în favoarea Guvernului, "dar se mai întâmplă şi din astea". Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat că liberalii Radu Stroe şi Călin Potor, care au votat în favoarea guvernului Ponta III, nu vor fi sancționați.

"Numai doi colegi deputaţi şi-au asumat şi public, este vorba de dl Stroe şi dl Potor, susţinerea Guvernului şi vreau să precizez că în grup, în partid nu vor fi luate măsuri împotriva lor", a declarat Scutaru, conform Agerpres. Motivul furnizat de Scutaru este bizar: "Când s-a luat decizia în grup de vot împotriva guvernului Ponta III nu s-a luat şi decizia sancţionării acelor colegi (care ar încălca această decizie - n.r.). Sunt doi colegi care şi-au asumat public o asemenea decizie. Nu intenţionăm la nivelul grupului să luăm măsuri împotriva lor", a susţinut el. Scutaru a negat, totodată, că PNL ar fi contribuit cu mai multe voturi la trecerea guvernului Ponta III prin Parlament. Hotărârea privind modificarea structurii şi compoziţiei politice a Guvernului a fost adoptată ieri de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului cu 346 voturi pentru şi 191 împotrivă, iar PSD a dat de înțeles că a primit cel puțin 20 de voturi de la PP-DD și PNL. Scutaru a precizat însă că doar trei deputaţi şi doi senatori liberali nu au avut un vot la vedere în plenul reunit al Parlamentului în privinţa Guvernului Ponta 3, așa cum se stabilise la partid și că ideea unei contribuții mai mari a PNL la votarea cabinetului "este o altă minciună a d-lui Victor Ponta dintr-o lungă serie". PNL față în față cu dezertarea Prudența liderilor liberali în a sancționa defecțiunile la vot ascunde îngrijorarea că unii dintre parlamentarii PNL s-ar putea simți atrași de tabăra Puterii și ar putea părăsi partidul. Luni, senatorul liberal Ioan Deneş a anunţat că a decis să demisioneze din PNL şi să se înscrie în PSD, motivând că cetăţenii l-au ales să-i reprezinte "la putere". Și Potor, care s-a autodenunțat ieri că va vota guvernul Ponta, nu exclude "varianta de a pleca la PSD". "Pe mine m-au votat în Alba Iulia nu doar cei de la PNL, m-au votat şi cei de la PSD şi cei care votează în mod tradiţional cu PDL, altfel nu aş fi obţinut 52 la sută. Drept urmare, gândul meu este de a duce mai departe promisiunile pe care USL le-a făcut în campania electorală şi pe care Guvernul Ponta şi partidele care îl susţin la guvernare vor să le ducă mai departe şi să le înfăptuiască. Probabil că dacă voi face un pas şi voi pleca spre un alt partid, cele mai mari şanse sunt de a mă îndrepta spre PSD", a explicat el ieri. CITIȚI ȘI:

  • Încă un deputat liberal cochetează cu PSD. "Gândul meu este de a duce mai departe promisiunile pe care USL le-a făcut în campania electorală"
  • Un senator PNL a trecut la PSD