Dorin Florea va candida pentru un nou mandat la Primăria Târgu-Mureş, dar nu din partea PNL. Liberalii i-au invalidat candidatura, pe motiv că nu respectă criteriile de integritate. Cu toate acestea, Florea a anunţat că va decide dacă va candida sau nu “în funcţie de dorinţa târgumureşenilor, care ştiu ce reprezintă acest oraş”. 
 
“Precizez că niciodată nu am luat decizia de a candida în funcţie de dorinţa unor lideri de partid”, a transmis Dorin Florea pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit unor surse EVZ, nu este exclus ca Florea să candideze independent sau din partea Mişcării Populare, el venind din vechea gardă a PDL.  
 
Indiferent de decizia pe care acesta o va lua, Florea are şanse reale să câştige un nou mandat la Primăria Târgu-Mureş. Florea e primar în Târgu-Mureş din 2000, propus atunci de PNŢCD. În 2004 a candidat independent şi a câştigat din primul tur, iar în 2008 şi 2012 a candidat din partea PDL. Edilul târgumureşean se bucură de mare notorietate în rândul cetăţenilor. Printre principalele proiecte realizate de primarul Florea se numără compelxul de Agrement şi Sport “Mureşul”, una din principalele atracţii turistice ale Târgu-Mureşului, dar şi Grădina Zoologică care se întinde pe 44 de hectare, unde  au fost aduse, de curând, singurele două girafe din România. 
 
Situaţia politică locală îl avantajează
 
În condiţiile în care Florea nu va candida din partea PNL, liberalii trebuie să îşi găsească un alt candidat, iar PSD încă nu şi-a desemnat candidatul. 
 
“PSD Târgu Mureş se află în faza de sondare şi de găsire a celui mai bun candidat pentru Primăria Târgu Mureş. Au fost distribuite chestionare şi au fost organizate întâlniri cu toţi membrii de partid. Aşteptăm inclusiv propuneri. Urmează să efectuăm un sondaj de opinie şi cel mai bine clasat va reprezenta PSD în lupta pentru Primăria Târgu Mureş. În sondaj intră şi parlamentarii din Târgu Mureş – deputatul Florin Buicu şi senatorul Alexandru Petru Frătean – dar şi alţi colegi”, a spus preşedintele executiv al PSD Mureş, Dragoş Bardoşi. 
 
Doar cei de la UDMR ar putea să desemnze un candidat care să devină o problemă reală pentru Florea, în condiţiile în care aproximativ jumătate dintre târgumureşeni sunt maghiari. 
 
Problemele cu justiţia nu l-au ocolit pe edilul târgumureşean. Dorin Florea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul privind finanțarea echipei de fotbal ASA Târgu Mureș.
 
”La data de 18 iulie 2013, inculpatul Dorin Florea, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureș și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat”, se arată în comunicatul DNA.
 
Potrivit procurorilor, de la bugetul local s-au dus spre ASA Târgu-Mureş 7,5 milioane lei, sumă aferentă sezonului competițional 2013-2014, în condițiile în care datoriile acestuia către bugetul de stat se cifrau, la acel moment, la peste 3,5 milioane lei. 

Te-ar putea interesa și: