PNL, între moțiune de cenzură și anticipate

PNL, între moțiune de cenzură și anticipate

Vicepreședintele PNL Sulfina Barbu a anunțat că liberalii vor depune o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015.

 „Fiind un mijloc constituțional de a face opoziție, aș spune de pe acum, da, PNL va depune o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de către partid, în funcție de gravitatea guvernării domnului Ponta și a Guvernului condus de domnia sa”, a declarat Sulfina Barbu, la RFI.

În ciuda declarațiilor publice, liberalii nu se grăbesc să preia guvernarea. Aceștia iau în calcul de fapt, depunerea unei moțiuni de cenzură în martie sau aprilie, cel mai devreme. „Sper să nu preluăm guvernarea că nu vreau să îl punem pe Cătălin Predoiu premier”, spunea, ieri, un liberal. De altfel, liberalii nu prea vor să acorde o eventuală funcție de premier unui democrat liberal, fie și Vasile Blaga, chiar dacă înțelegerea de dinainte de alegeri a fost ca președintele să fie de la PNL și premierul de la PDL. Deși nu agreează varianta de a face majorități cu UNPR sau UDMR, liberalii nu sunt însă deranjați dacă în PNL vor veni, unul câte unul, parlamentari de la alte partide. O altă variantă luată în calcul este cea a alegerilor anticipate, dar aceasta va fi o armă la care liberalii vor apela din considerente din imagine și nu pentru că ei chiar cred că au șanse de reușită.

Hașotti, pe făraș

În noua sesiune parlamentară, liberalii de la Senat îl vor schimba din funcția de lider de grup pe Puiu Hașotti, existând nemulțumiri legate de modul în care acesta își tratează colegii de partid, implicarea insuficientă în campania electorală, dar și scandalurile din ce în ce mai dese din grupul PNL de la Senat.