Condițiile în care se va desfășura această grevă urmează să fie negociate și cu colegii de la PSD. Decizia fost luată cu 33 de voturi "pentru", și 28 "împotrivă".
Ppotrivit liderului PNL, Crin Antonescu, din acest moment parlamentarii liberali se pot considera în grevă parlamentară pe termen nelimitat.
"Am optat şi vom discuta această chestiune acum, la reuniunea USL, pentru o retragere din Parlament, de la lucrările Parlamentului, dar nu o renunţare completă la condiţia de parlamentar, cu alte cuvinte nu mai participăm împreună cu actuala majoritate la nicio şedinţă, la nicio acţiune, la niciun vot, cu excepţia situaţiilor care pot fi decisive, privitoare la alegeri anticipate, la schimbarea Guvernului, la suspendarea preşedintelui, eventual", a spus Crin Antonescu.
Sumele forfetare nu vor fi afectate
Liberalii au ajuns la această decizie după trei ore de discuții, principalele nemulțumiri fiind legate de pierderea indemnizațiilor și a celorlalte facilități de care beneficiau senatorii și deputații.
Potrivit surselor liberale, Teodor Meleșcanu și alți liberali au cerut conducerii liberale să negocieze cu cei de la PSD o grevă care să nu le afecteze indemnizațiile. Conform surselor citate, senatorii liberali ar fi invocat că nu au alte surse de venit în afara indemnizațiilor de parlamentari.
Alți parlamentari cu funcții în comisii s-au opus grevei parlamentare pe motiv că rămân fără mașină de serviciu.
Singurul răspuns tranșant dat de Crin Antonescu a fost că sumele forfetare nu vor fi afectate, pentru că altfel ar fi fost afectați și angajații parlamentari.
Vor exista însă unii parlamentari care vor merge la ședințe să verifice cvorumul.