PNL îi cere lui Ciorbea din nou să sesizeze CCR cu privire la ordonanța de urgență privind inspecția muncii

PNL îi cere lui Ciorbea din nou să sesizeze CCR cu privire la ordonanța de urgență privind inspecția muncii

PNL solicită din nou Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la OUG 86/2014 referitoare la Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, declară purtătorul de cuvânt al deputaţilor liberali, Cristina Pocora, citată de Agerpres.

Ea arată că Avocatul Poporului nu a răspuns la prima cerere a liberalilor în acest sens.

"Domnule Avocat al Poporului, trezirea! Aţi dormit destul! E momentul să acceptaţi ideea că trebuie să mai şi munciţi! Că trebuie să vă daţi jos din pat şi să mergeţi la serviciu. Nu de alta, dar a trecut deja o lună şi nu aţi dat un răspuns din partea instituţiei Avocatului Poporului în legătură cu cererea noastră de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG nr. 86/2014, adoptată de Guvern în data de 17.12.2014. Deşi este evident că, prin această OUG, prin care se desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Guvernul nu doreşte altceva decât să schimbe funcţionari publici cu experienţă cu membri de partid, instituţia Avocatului Poporului nu a înţeles sau s-a făcut că nu înţelege urgenţa demersului nostru, deoarece până în acest moment nu avem un răspuns oficial la solicitarea pe care i-am adresat-o", spune Pocora, într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL susţine şi că un răspuns oficial din partea Avocatului Poporului nu există nici la sesizările adresate de sindicate sau de inspectoratele teritoriale de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Îi spunem, din nou, domnului Victor Ciorbea că lipsa de măsuri a instituţiei pe care o reprezintă face ca Inspecţia Muncii, instituţie cu aproximativ 2.400 de angajaţi, care a funcţionat foarte bine până în acest moment, care supraveghează o piaţă a muncii cu 4,4 milioane de salariaţi oficiali şi are grijă ca statul să-şi recupereze banii din taxarea muncii şi sancţionarea celor care angajează 'la negru', să dispară şi acest lucru nu trebuie să se întâmple! Avem nevoie de o instituţie a Inspecţiei Muncii independentă, funcţională, instituţie care să fie reglementată în continuare prin lege organică, să funcţioneze în folosul cetăţenilor şi nu să fie sursă de răsplată pentru membrii de partid ai PSD", arată Cristina Pocora.

Ea precizează că PNL îl informează din nou pe Victor Ciorbea că, în prezent, se află în dezbatere publică hotărârea de funcţionare şi organizare a noii structuri, susţinând că dacă aceasta va fi aprobată de Guvern, unii dintre inspectorii de muncă şi cei sociali vor fi schimbaţi cu persoane alese pe criteriul strict al apartenenţei politice, iar alţii vor fi repartizaţi în teritoriu în direcţii judeţene de muncă şi securitate socială şi vor ajunge la ''cheremul'' baronilor locali, iar angajaţii îşi vor pierde orice speranţă de a-şi face dreptate în relaţia cu angajatorii.

"Acestea sunt motivele pentru care îi cerem din nou Avocatului Poporului să facă urgent demersurile legale, astfel încât articolul 5 al OUG 86/2014 să fie declarat neconstituţional", conchide purtătorul de cuvânt al deputaţilor PNL.