PNL îşi apără liderul şi îl atacă pe Stolojan: Este un "securist al regimului Băsescu" şi "o hologramă a politicii"

PNL îşi apără liderul şi îl atacă pe Stolojan: Este un "securist al regimului Băsescu" şi "o hologramă a politicii"

Theodor Stolojan i-a supărat pe liberali după ce a ironizat refugierea lui Crin Antonescu la Teleorman, unde şeful PNL va candida la parlamentare în tandem cu Liviu Dragnea. Liberalii s-au exprimat în termeni foarte duri despre Stolojan, omiţând că acesta a fost cândva preşedintele lor.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că Antonescu a vrut să evite experienţa urâtă de a-şi obţine mandatul de senator prin redistribuire, ca la alegeruile trecute şi că aşa se explică subita sa reorientare. "A ales să se ducă sub umbrela domnului Dragnea. Vă pot spune că Antonescu a candidat până acum, de fiecare dată, în alt colegiu deoarece aşa cum se comportă în Parlament, prin absenţă, la fel se comportă şi în circumscripţia unde a fost ales. (...) În primul mandat a candidat în Tulcea, apoi a candidat în Teleorman, pentru mandatul actual a candidat în Bucureşti, unde a intrat prin redistribuire, iar acum se întoarce în Teleorman. Domnul Antonescu a avut o experienţă urâtă la alegerile trecute şi cred că şi-a evaluat acum şansele şi a ales Teleorman", a spus Stolojan, conform Agerpres. PNL: Stolojan n-a fost niciodată validat de electorat PNL a sărit ca ars faţă de atacul la adresa liderului său, făcându-l pe Stolojan cum i-a venit la gură Departamentului de Analiză Politică al partidului. "Theodor Stolojan este ultimul personaj politic din România care are dreptul moral şi postura politică să vorbească despre candidaturi în colegii uninominale. În 20 de ani de când activează pe scena politică românească, Theodor Stolojan, un securist al regimului Băsescu, n-a fost niciodată validat de electorat prin vreun vot uninominal şi ales direct în vreo funcţie publică", se afirmă într-un comunicat al PNL.

Liberalii mai amintesc cum "Stolojan a abandonat bătălii politice importante, cum ar fi cea pentru preşedinţie, şi nu şi-a asumat responsabilităţi publice, renunţând la mandatul de premier care îi fusese încredinţat". De pe aceste baze, PNL conchide că europarlamentarul PDL "n-a fost niciodată altceva decât o hologramă a politicii româneşti, utilizată din când în când de cei care îl controlează şi cu care are relaţii mai vechi, dinainte de 1989, dar a cărui vreme în politica românească a trecut". Culmea este că omul criticat în aceşti termeni de PNL a fost, la un moment dat, preşedintele acestui partid şi unul dintre creatorii Alianţei D.A., care i-a adus pe liberali la guvernare în 2004.

Ne puteți urmări și pe Google News