Evenimentul Zilei > Politica > PNL București schimbă TACTICA. Cum vrea să se reformeze organizația | Exclusiv
PNL București schimbă TACTICA. Cum vrea să se reformeze organizația | Exclusiv

PNL București schimbă TACTICA. Cum vrea să se reformeze organizația | Exclusiv

Organizația liberală din Capitală vrea să recâștige pe bucureșteni printr-o schimbare a strategie de comunicare, a spus, pentru EVZ, consilierul general Ciprian Ciucu, care s-a înscris în cursa alegerilor interne pentru funcția de vicepreședinte al PNL București.

"Trebuie să separăm puțin discursul pe București de discursul național, pentru că până acum filiala București s-a confundat în discurs cu PNL național. În perspectiva mea, trebuie să separăm puțin lucrurile. PNL la nivel național se concentrează pe guvern, parlament și pe președinție, iar la București se concetrează exclusiv pe primăria generală și pe cele de sector. Trebuie să mergem mult mai direct către oameni cu viziunea noastră, către bucureșteni. Trebuie să fim congruenți cu PNL, dar să avem un mesaj specific pentru primărie și să atacăm PSD. Ei au 7 primării din 7, un buget de 2 miliarde lei. Bucureștiul e important și de aceea eu candidez ca să mă concentrez mult mai mult pe București și să targetăm mesajul nostru pe bucureșteni, dincolo de cel național", a explicat, Ciprian Ciucu pentru EVZ.

Ciucu se bucură de o largă susținere în interiorul partidului, atât din partea șefilor filalelor de sectoare, cât și de sprijinul liderului organizației liberale din Capitală, Cristian Bușoi, au spus surse din PNL pentru EVZ. De asemenea, există suport în interiorul formațiunii pentru ideea schimbării strategiei PNL în Capitală, având în vedere scorul slab al organizației, de circa 12%, la alegerile locale și parlamentare. Liberalii și-au dat seama că abordarea pe care au avut-o la alegeri, aceea de "a îngrășa porcul în ajun" a fost una păguboasă, au explicat sursele EVZ. 

Singurul candidat pentru șefia PNL București, la alegerile din 8 aprilie, va fi actualul lider al organizației Cristian Bușoi.Până în momentul de față au fost aleși liderii filialelor din Sectorul 1, Victor Picu, Sectorul 2 – Anca Boagiu și Sectorul 4 – Răzvan Sava.

Armistițiul din Sectorul 2

Referitor la alegerile din Sectorul 2, deși unii liberali s-au arătat nemulțumiți faptul că nu au fost lăsați să își plătească cotizațiile la partid, pentru a putea vota, în cele din urmă lucrurile s-au reașezat, iar Anca Boagiu a fost realeasă în funcție, au spus surse PNL pentru EVZ. Ulterior, ea le-a cerut colegilor ca după alegerile interne, să aibă "loc fuziunea cu adevărat" şi a adăugat: "Vă iubesc pe toţi, chiar şi pe aceia care nu mă iubesc deloc".

La alegerile interne din 2016, Boagiu a fost acuzată de fraudarea voturilor. Printre nemulțumiți se număra și viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu. Surse din PNL au spus pentru EVZ că acum acei doi au făcut un armistițiu. Dan Cristian Popescu nu a mai contestat alegerile la șefia filialei Sectorului 2 și nici nu s-a înscris în cursă, iar Boagiu, din postura de lider al organizație va susține viitoarea candidatură a viceprimarului pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL București, au explicat sursele liberale pentru EVZ.

Sursele au precizat, pentru EVZ, că actualul prim-vicepreședinte PNL Sector 5, Marius Vintilă, intenționează să intre în competiția pentru PNL București pentru funcția de secretar general al organizației. Pe de altă parte, actualul vicepreședinte al organizației liberale din Capitală, nu mai dorește să se înscrie în cursa pentru PNL București pentru nicio funcție.