Evenimentul Zilei > Politica > PNL, atac DUR la Dragnea și Carmen Dan după incidentul de la ambasada Pakistanului
PNL, atac DUR la Dragnea și Carmen Dan după incidentul de la ambasada Pakistanului

PNL, atac DUR la Dragnea și Carmen Dan după incidentul de la ambasada Pakistanului

Spargerea reședinței ambasadorului din Pakistan, obiectiv cu grad ridicat de risc păzit de jandarmi, ar trebui să-i arate ministrului de Interne Carmen Dan faptul că Jandarmeria trebuie să-şi perfecţioneze atribuţiile, nu să primească sarcini „bizare”, a reacționat pe Facebook deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare. „Domnule Dragnea, doamna Dan, hai să-i ajutam pe jandarmi să faca bine lucrurile pentru care s-au antrenat”, a adăugat liberalul.

„Faptul că reşedinta ambasadorului Pakistanului – obiectiv cu grad ridicat de risc – a fost jefuită fără ca jandarmul din postul permanent de pază să aibă vreo reacţie (să ne gândim ce se putea întâmpla în cazul unui atentat?) trebuie să-i clarifice definitiv doamnei Carmen Dan faptul că Jandarmeria e în situaţia de a-şi perfectiona atribuţiile deja existente, nu de a primi sarcini şi drepturi bizare, precum cel de a desfaşura anchete penale sau de a reprima manifestaţiile fără restricţiile aplicabile în prezent. Domnule Dragnea, doamna Dan, hai să-i ajutam pe jandarmi să facă bine lucrurile pentru care s-au antrenat şi pentru care au ales aceasta arma – asigurare şi restabilire”, a scris Raeţchi pe rețeaua de socializare.

Un număr de 120 de parlamentari PSD au depus un proiect de lege în Legislativ care acordă Jandarmeriei puteri sporite, precum dreptul de a identifica persoane, de a efectua cercetare judiciară, de a percheziţiona autovehicule şi de a chema sau conduce persoane la sediu. Iniţial, propunerea legislativă a fost semnată şi de cinci parlamentari PNL; dar aceştia şi-au retras semnăturile. 

Reşedinţa ambasadorului Republicii Pakistan şi casa lui Gheorghe Hagi din Pipera au fost sparte de hoţi, în perioada sărbătorilor, iar poliţiştii au un cerc de suspecţi şi au deschis dosar penal pentru furt calificat. Prejudiciul nu a fost încă stabilit.