PNL anunță sprijin și bonificații pentru cei care își plătesc datoriile la timp

PNL anunță sprijin și bonificații pentru cei care își plătesc datoriile la timpPNL Sursa foto EVZ

PNL anunță o serie de măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri, care vor aduce în același timp și bani la buget, prin colectarea restanțelor. Ministerul de Finanțe, condus de Marcel Boloș, va propune mai multe facilități fiscale în acest sens.

Măsurile de sprijin propuse de PNL

Printre acestea, se află o bonificație de 3% din impozitul pe profit datorat și plătit, iar la microîntreprinderi, din impozitul pe venit datorat și plătit. Pe listă este și anularea tuturor accesoriilor (100% din penalități și dobânzi) pentru persoanele juridice care achită obligațiile restante și fiscale până la 25 noiembrie 2024.

Afaceri, programul de sprijin, credite

Afaceri. Sursa foto> pixabay.com

Alte măsuri

Tot în acest set de măsuri va fi propusă o măsură similară pentru persoanele fizice, respectiv anularea a 30% din valoarea debitului restant și a tuturor accesoriilor (100% din penalități și dobânzi) pentru persoanele fizice dacă achită obligațiile restante și fiscale până la 25 noiembrie 2024.

Măsurile fac parte din efortul mai larg al Finanțelor de a crește gradul de colectare la bugetul de stat. Este un obiectiv asumat al liberalilor, care anunță niveluri ridicate de colectare înregistrate de ANAF în ultima perioadă.

Investiții, companiile

Investiții. Sursa foto: pixaby.com

Stolojan cere păstrarea cotei unice

Recent, fostul prim-ministru și lider PNL, Theodor Stolojan, și-a reafirmat sprijinul pentru ideea de a menține cota unică de impozitare a veniturilor, subliniind că majoritatea oamenilor de afaceri din România, în special cei din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, sunt de acord cu această măsură. El a mai spus că, din perspectiva mediului de afaceri, menținerea cotei unice reprezintă un instrument esențial pentru stimularea creșterii economice și atragerea de investiții. „Menținerea cotei unice este sprijinită masiv de antreprenorii din România, deoarece oferă stabilitate și predictibilitate fiscală. Acest lucru este crucial pentru dezvoltarea afacerilor, atât la nivel național, cât și internațional,” a subliniat el.

Punctul de vedere al lui Stolojan este susținut și de ministrul liberal al Finanțelor Publice, Marcel Boloș, care a spus că nu există, în prezent, niciun proiect de introducere a impozitului progresiv pe masa Ministerului Finanțelor.