"Altă ordonanţă buclucaşă confirmă regula la PSD: ce zicem azi, nu facem mâine. Mai ieri, dl Dragnea promitea creşterea salariilor primarilor, pentru ca azi toţi senatorii PSD să voteze împotriva amendamentului nostru de a-i include alături de viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene în categoria celor care vor primi salarii majorate. Nu de alta, dar OUG 2 este o altă aberaţie legislativă, dacă ne gândim că vom ajunge la situaţia absurdă de a avea, de exemplu, primari cu salarii mai mici decât propriile secretare. Nu mai înţelege nimeni ce vrea PSD: azi îi plânge pe primari că sunt vulnerabili atunci când vorbim despre evitarea abuzului în serviciu, mâine le spune că vor fi plătiţi aşa cum trebuie, iar poimâine se mai gândeşte puţin", a scris senatorul PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Senatorii au adoptat, marţi, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței de urgență nr. 2/2017 care vizează modificarea unor acte normative în vederea majorării salariilor pentru unele categorii de personal din sistemul bugetar, a burselor studenţilor, a punctului de pensie şi a indemnizaţiei sociale pentru pensionari.

Şi senatorul PMP Traian Băsescu a ţinut să precizeze, la dezbaterea în plen a proiectului de lege, că este o "greşeală" ca tocmai persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică alese să fie excluse din prevederile ordonanţei. 

''Cred că este o mare greşeală să respingem aplicarea creşterii de salarii în administraţia locală tocmai pentru primari, viceprimari, preşedinţi de CJ şi vicepreşedinţi de CJ. În mod categoric, PMP (…) crede că este corect ca cei care sunt cei mai expuşi responsabilităţii în faţa comunităţii locale, dar şi în faţa organismelor statului, să beneficieze de o creştere de salarii, aşa cum beneficiază subordonaţii lor care adesea îi mai bagă şi în încurcături şi în dificultăţi din cauza proastei pregătiri profesionale", a spus Băsescu. 

Și liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, s-a referit la faptul că ordonanţa nu face referire şi la personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Consiliilor judeţene, afirmând că este vorba despre o "inegalitate". 

"Această OUG aduce nişte lucruri benefice în ce priveşte majorările salariale în autorităţile administraţiei publice locale. A apărut însă o inegalitate – această OUG 2 exceptează de la majorările salariale conducătorii, cei care sunt în vârful ierarhiei autorităţilor administraţiei publice locale (primari, viceprimari, preşedinţi de CJ şi vicepreşedinţi). Astfel, deşi s-a dorit să se facă un lucru bun, (…) unii funcţionari publici au ajuns la salarii mai mari decât cei care se sunt în vârful ierarhiei, cei care conduc instituţiile, ceea ce este nefiresc pentru că cel care îşi adună cea mai mare răspundere şi conduce instituţia trebuie să aibă cel mai mare salariu. Nu se poate să subordonaţi de-ai lui să aibă salarii mai mari", a spus Cseke Attila, în ședința de plen a Senatului.