Evenimentul Zilei > Politica > SCANDAL în Parlament. PMP se retrage de la audierile miniștrilor Guvernului Tudose
SCANDAL în Parlament. PMP se retrage de la audierile miniștrilor Guvernului Tudose

SCANDAL în Parlament. PMP se retrage de la audierile miniștrilor Guvernului Tudose

Grupurile parlamentare ale PMP refuză să mai participe la audierile miniștrilor propuși în Cabinetul Tudose.

"Este o decizie generală a noastră, a Partidului Mişcarea Populară, de a ne retrage de la aceste audieri, ca semn de protest", a spus deputatul PMP, Constantin Codreanu, șef al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Parlamentarii PMP au părăsit şedinţa Comisiilor reunite de politică externă, în care era audiată ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, după ce ea a fost întreruptă de preşedintele comisiei din expunerea priorităţilor mandatului său pentru a se putea încadra în termenul de 30 de minute alocat de conducerea Parlamentului, informează news.ro.

Parlamentarii PMP au acuzat că la audieri are loc "o mascaradă" şi au părăsit lucrărilor.

Andreea Păstârnac a vorbit aproximativ 10 minute, fiind apoi întreruptă de Rozalia Biro (UDMR), preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, pe motiv că trebuie alocat timp şi pentru întrebări.

Anterior, în Comisie a fost audiat Teodor Meleşcanu, el având la dispoziţie tot 30 de minute, astfel încât unii parlamentari nu au putut pune întrebări, iar alte întrebări au rămas fără răspuns de la ministrul desemnat.

Conducerea Parlamentului a decis ca fiecare ministru să fie audiat pentru maximum 30 de minute în Comisii, astfel încât să existe timp şi pentru un vot în plen joi pentru întregul Cabinet. De obicei, audierile pentru formarea unui nou Guvern durează un minimum de o oră pentru fiecare ministru.

Andreea Păstîrnac, propusă pentru funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni, a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor, întrunind 24 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".