PMP anunță o alianță cu USR și Forța Dreptei. Mișcare politică pentru alegerile 2024

PMP anunță o alianță cu USR și Forța Dreptei. Mișcare politică pentru alegerile 2024 Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

La sugestia Consiliului Executiv Național, Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a aprobat, în ziua de duminică, înființarea unei alianțe politice cu USR și Forța Dreptei.

Decizia de a forma un pol de dreapta a fost adoptată cu unanimitate de voturi de către conducerea națională a PMP. Președintele Eugen Tomac a primit mandatul de a reprezenta PMP în relațiile cu cele două partide.

PMP, USR și Forța Dreptei își unesc forțele într-un pol de dreapta

În ciuda încercărilor de a destructura acest partid, PMP nu a dispărut şi nu va dispărea. Am trecut printr-o perioadă plină de atacuri fără precedent, din foarte multe direcţii, dintr-un raţionament simplu.

Ne puteți urmări și pe Google News

PMP există, într-o scenă politică în continuă schimbare”, a declarat preşedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac, conform unui comunicat de presă al formaţiunii.

Potrivit acestuia, PSD și nici PNL nu mai sunt ce au fost, în timp ce partidul lor a rămas o constantă.

Conform eurodeputatului, o alianță de dreapta reprezintă singura soluție pentru România.

Această Alianță este caracterizată ca fiind curată și corectă. Dar și una ce oferă românilor o alternativă echilibrată la ceea ce „ne oferă alianţa neputinţei, formată din cele două partide de la guvernare”.

Cătălin Drulă anunță avansul negocierilor pentru un pol de dreapta

Vineri, Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat vineri că negocierile se află într-un stadiu avansat.

Scopul acestor negocieri este să se ajungă la o listă electorală comună pentru alegerile europarlamentare.

USR este acuzat ca a cerut dezincriminarea consumului de droguri.

Cătălin Drulă, șeful USR. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Negocierile cu partenerii noştri, cu care formăm acest pol de dreapta, după cum ştiţi că am luat un mandat la Congresul din iunie, sunt într-un stadiu avansat. Merg foarte bine, iar obiectivul este într-adevăr avem o listă comună pentru alegerile europarlamentare.

Nu am un anunţ în acest moment să fac despre finalizarea acestor discuţii. Dar sperăm să-l avem cât mai curând în perioada următoare şi să intrăm pe ultima turnantă, să-i spunem aşa, către aceste alegeri extrem de importante”, a precizat Drulă. El a fost întrebat în ce stadiu sunt negocierile USR cu PMP şi Forţa Dreptei pentru formarea polului de dreapta.

Președintele USR a mai explicat că proiectul este unul „deschis”. Drulă a punctat că formațiune condusă de el este la un punct de maturitate.

Pol de dreapta pentru alegerile din 2024

Cele trei partide au intenția de a constitui o alianță în perspectiva alegerilor din 2024. Oferind astfel o alternativă la actuala guvernare. Conform sondajelor recente, aceste trei formațiuni politice au împreună între 17% și 19% din sufragii.

Joi, deputatul Adrian Giurgiu din partea USR Mureș a anunțat că partidul său intenționează să formeze un pol de dreapta la nivel național în vederea alegerilor de anul viitor.