Ploșnițe tot mai multe în Bucureşti. Locuitorii sunt disperați

Ploșnițe tot mai multe în Bucureşti. Locuitorii sunt disperați Ploșnițe. Sursa foto: Dreamstime.com

Ploșnițe tot mai multe în Bucureşti. La compania de dezinsecție sunt din ce în ce mai multe sesizări din partea locuitorilor din Capitală.

Ploșnițe tot mai multe în Bucureşti. Pe fondul îngrijorărilor din Europa privind invazia ploșnițelor și în România a crescut numărul de solicitări de dezinsecții. În ultima perioadă, au existat mai multe sesizări referitoare la reapariția ploșnițelor în Capitală.

Prezența ploșnițelor a crescut exponențial în ultimii zece ani, odată cu explozia turismului. Biologii spun că ploșnițele vin în oraș și în bagajele celor care călătoresc și le aduc din hoteluri. Înțepăturile ploșnițelor pot provoca reacții alergice.

Ploșnițe tot mai multe în Capitală. De unde au apărut

În Bucureşti începe să crească numărul de solicitări în vederea deratizărilor. Una dintre firmele specializate are undeva între 10 și 15 intervenții pe zi. Toate la solicitarea oamenilor care se confruntă cu problema ploșnițelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ploșnița Asiatică, Insectă, Animal

Ploşniţe. Sursa foto: Pixabay

Corina Păcuraru, expert în tratamente împotriva ploșnițelor, avertizează: Odată ajunse într-un apartament, se înmulțesc rapid.

„Vestea bună este că trăiesc numai cinci-zece luni. Dar nu trebuie să ne bucurăm prea repede, pentru că se și înmulțesc foarte mult. O femelă depune cam 500 de ouă în acest parcurs. La 16 zile își dublează efectivul. De la câteva ouă, într-o lună avem o infestare în toată regula. Ce favorizează apariția ploșnițelor? Aglomerația, multe lucruri puse pe sub pat, peste tot în casă, pentru că așa le observăm. Le găsim și mai greu dacă nu dezvoltăm reacții alergice”, a spus Corina Păcuraru.

Franța se confruntă cu o invazie masivă de ploșnițe, cu doar un an înaintea Jocurilor Olimpice | afaceri.news

Insectele au invadat Bucureştiul. Sursa foto. Pixabay

Insectele apar în apartamentele unde nu se face curățenie

Mircea Paraschiv - președinte asociație de proprietari: Avem asemenea locatari. Intră și adună tot felul de lucruri nefolositoare, nu fac curățenie și de asta apartamentele devin un focar de infecție, generând gândăci, ploșnițe și tot felul de insecte dăunătoare. A venit polița locală, i-a amendat. Degeaba îi amendează, pentru că ei nu plătesc întreținerea.

Cristina Pelin - director DSP București: De la începutul anului și până în prezent, au fost aproximativ 240 de solicitări. La solicitările pe care le primim ne adresăm administrației locale și în situația unui focar, pentru stingerea unui focar, mergem în echipe mixte cu autoritatea locală, care poate să intre să facă aceste servicii de deratizare, dezinsecție, dezinfecție. Biologii spun că nu doar lipsa igienei este de vină pentru răspândirea ploșnițelor.

Ploşiţe la Paris şi Dubai

Insectele nu transmit boli parazitare, dat sunt foarte periculoase pentru că mușcăturile lor pot introduce în corp diverse microorganisme sau pot duce la infecții locale.

Aurelian Pintiliescu - biolog: Cunosc niște cazuri, au luat ploșnițe din hoteluri renumite din Dubai. Oriunde poate intra un card bancar, acolo poate intra ploșnița. Fiind cald afară, ploșnițele rezistă la temperaturile pe care le avem acum iarna. Parisul a fost invadat de ploșnițe în octombrie. Insectele au apărut inclusiv în trenurile și la metroul din Capitala Franței. Viceprimarul capitalei franceze a cerut guvernului să ia măsuri pentru combaterea terorii provocate de ploșnițe, înainte de Jocurile Olimpice de vară din2024.