Ploiești, pe urma Timișoarei și a Bucureștiului. Vestea pica precum un trăsnet. Administrațiile, depășite de situație

Ploiești, pe urma Timișoarei și a Bucureștiului. Vestea pica precum un trăsnet. Administrațiile, depășite de situație sursă: arhivă EvZ

S-a întâmplat în pragul iernii. Contractul prin care se asigura furnizarea de căldură și apă caldă în orașul Ploiești, prin intermediul energiei termice, a fost reziliat înainte de termenul stabilit de părțile implicate. Compania Veolia Energie Prahova a oferit, însă, asigurări că cetățenii nu au motive să își facă griji.

Veolia Energie Prahova a anunțat rezilierea contractului de delegare prin concesiune prin care se asigură furnizarea de apă caldă și căldură în oraș. Deși măsura a fost luată înainte de termenul stabilit, cetățenii din Ploiești sunt asigurați că vor beneficia de serviciile amintite pe parcursul întregii ierni.

Veolia Energie a reziliat contractul semnat cu Ploiești

„Decizia vine în contextul conjugat al deteriorării accelerate a situației financiare a concesiunii rețelei de încălzire, al unui tarif care nu acoperă nici pe departe costurile furnizării serviciului public și al creșterii masive a prețurilor la gaze la nivel mondial, toate acestea plasând furnizorul de apă caldă și căldură într-o situație nesustenabilă.

Dezechilibrul financiar se datorează neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către autoritățile locale, inclusiv neplata la timp a subvenției datorate sau neaprobarea la timp a ajustării tarifare cuvenite. Veolia a informat autoritățile locale în această dimineață, în conformitate cu clauza contractuală de reziliere”, au informat reprezentanții Veolia Energie Prahova într-un comunicat de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii vor avea apă caldă și căldura pe parcursul iernii

Cu toate acestea, compania a oferit asigurări românilor din teritoriu că va continua să furnizeze apă caldă și căldură pe durata iernii. Serviciile vor continua „cu mult peste cele 90 de zile stabilite în contract”, susține Veolia Energie Prahova.

Încetarea furnizării căldurii și a apei calde va avea loc pe data de 31 martie 2022, mai arată comunicatul citat.

Ultimele probleme în acest sens au fost sesizate la Timișoara, unde peste 50.000 de clienți ai companiei termoenergetice Colterm, printre care mai multe spitale și școli, au rămas fără apă caldă și căldură. Marți, 26 octombrie, „compania Delgaz a oprit distribuția gazului pentru CET Centru și compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm”, a anunțat primarul USR Dominic Fritz. Directorul interimar al Colterm, Cristian Mitu, a informat că firma achiziționează cărbune pentru a ține sub control situația în cauză. Marți, în curtea companiei se află 6.400 de tone de cărbune, însă acestea pot să acopere necesarul pentru o perioadă de cel mult șase zile, dacă va exista gaz cu care să fie ars.