Planta care n-ar trebui să lipsească din baie. Vă scapă de multe probleme

Baie apartament. Sursa foto: Pixabay

Planta care te ajută să scapi de mirosul de mucegai și de umezeală este folosită la gătit, dar e utilă și în astfel de cazuri deoarece indiferent cât de des curățați și dezodorizați casa. veți avea din când în când mirosuri neplăcute.

Planta care te scapă de mirosul neplăcut din casă

Atâta timp cât gătești, mănânci și folosești baia, mirosurile se vor strecura în casa ta, așa că trebuie să înveți cum să scoți. De la zonele ocolite în mod obișnuit până la bucătărie, mirosurile neplăcute pot persista în anumite încăperi cum a r fi baia sau în întreaga casă.

Și dacă mai aveți un coș de rufe în baie unde aruncați prosoapele umede și rufele murdare, cu siguranță veți simți un miros neplăcut care va trebuie eliminat imediat.

Sun cazuri în care chiar dacă cureți baia și toaleta, vor rămâne totuși niște mirosuri nedorite. O lumânare parfumată sau un deodorizant cu arome naturale îți poate menține baia cu miros proaspăt, dar pe termen scurt.

O altă metodă pentru baia unde persistă umiditatea, asta însemnând mucegaiuri care provoacă mirosuri, este ventilația, o metodă bună pentru o baia uscată și proaspătă.

Planta care te scapă de mirosul neplăcut din casă. Sursa foto: Pixabay

Busuiocul poate fi folosit și în baie

Pe lângă uleiurile esențiale pe care le folosiți în baie, este și busuiocul. Umpleți un vas cu apă fierbinte și pune câteva frunze de busuioc cu o linguriță de oțet alb. Se amestecă foarte bine și se bagă la înmuiat prosoapele umede din coșul de rufe. Sunt suficiente 30 de minute, după care le puteți băga la mașina de spălat rufe. Veți constata că mirosul de umezeală dispare.

Parfumul emanat de busuioc este foarte util în băile umede fără aerisire. Mai trebui spus că plantă este ușor de crescut în apartament deoarece nu este pretențioasă. Busuiocul poate fi cultivat într-un ghiveci mic și pus în balcon sau pe un pervaz pentru a avea lumină. Se udă normal dar solul trebuind să fie reavăn tot timpul. În apă se pot pune câteva linguri de oțet sau zeama de la o lămâie pentru a crește mai repede.