Evenimentul Zilei > Actualitate > PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Ion Ţiriac! Afaceristul este acuzat de „cruzimi și ucidere cu intenție”
PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Ion Ţiriac! Afaceristul este acuzat de „cruzimi și ucidere cu intenție”

PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Ion Ţiriac! Afaceristul este acuzat de „cruzimi și ucidere cu intenție”

Senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a precizat că a despus o plângere penală împotriva lui Ion Ţiriac pentru vânătoarea de la Balc, informează DC News.

"Crimă și pedeapsă! De două zile, la Balc, o anumită categorie de potentanți ai lumii se adună la invitația afaceristului Ion Țiriac să măcelărească sute de animale fără apărare; pur și simplu din plăcere patologică. Pentru ei a devenit o tradiție comiterea de cruzimi asupra animalelor și uciderea cu intenție într-un țarc electrificat de 150 hectare. Anul acesta, indivizii vor sărbători a 11-a ediție a carnagiului de mistreți.

Ne amintim că și Nicolae Ceaușescu vâna mistreți la Balc, dar un număr mult mai mic, doar câteva exemplare trofeu pe un domeniu de 12.000 de hectare. În cazul lui Nicolae Ceaușescu, și-a spus cuvântul justiția divină.

Cât despre așa-zișii vânători miliardari, care au ucis acum la Balc, așteptăm ca autoritățile să aibă curajul să aplice legea și sancțiunile ei penale. În acest sens, FPAM a înaintat o plângere penală la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție. În nenumărate rânduri, Ion Țiriac și-a lăudat partenerii de măcel spunând că sunt aducători de investiții și locuri de muncă în România. Realitatea demonstrează altceva: Elan Schwartzenberg sau Prințul Dimitrie Sturdza au probleme grave cu legea în România", a precizat Marius Marinescu

Domeniul de la Balc are peste 1.000 de hectare, iar începând de joi s-a dat drumul la cea de-a 11-a partidă de vânătoare de mistreţi organizată de afaceristul român. La Balc sunt crescuţi mistreţi special pentru vânătoarea de la fiecare sfârşit de an.