Ce prevede PLANUL împotriva IMIGRAŢIEI al GERMANIEI

Planul Germaniei de limitare a imigraţiei, intitulat "Pachet de măsuri pentru ordonarea, controlul şi limitarea imigraţiei", a fost prezentat oficial marţi după-amiază de conservatorul bavarez Horst Seehofer, ministrul de Interne.

Planul de limitare a imigraţiei cuprinde 63 de măsuri de combatere a migraţiei ilegale, unele dintre ele deosebit de controversate în coaliţie. 

"Nici o ţară din lume nu poate prelua refugiaţi la nesfârşit. Dorim integrarea în societate a oamenilor cu perspective de rămânere în Germania, însă aceasta nu poate reuşi decât dacă limităm migraţia", a spus  Horst Seehofer, potrivit RRA.

În document se regăsesc şi aşa-numitele centre de tranzit, din care migranţii ar fi urmat să fie expulzaţi în ţările în care au fost înregistraţi prima oară, dar la care s-a renunţat în urma înţelegerii de acum câteva zile cu social democraţii, care se opun cu vehemenţă acestor "centre de detenţie", după cum le numesc ei. Master-planul nu aparţine coaliţiei, ci Ministerului de Interne, a explicat Seehofer.

Strategia liderului Uniunii Creştin Sociale din Bavaria prevede între altele diminuarea sprijinului financiar pentru migranţii care nu colaborează cu autorităţile în stabilirea precisă a identităţii lor, regândirea ajutoarelor sociale, aşa încât ele să nu mai fie atrăgătoare, grăbirea procesului de expulzare pentru migranţii fără perspectivă de şedere, extinderea listei de ţări sigure de provenienţă cu Algeria, Maroc şi Georgia, o mai bună protecţie la graniţele externe ale Uniunii Europene, crearea unei legi europene de azil şi posibilitatea introducerii de controale la graniţele interne, în măsura în care situaţia le impune.

În discuţie, se află şi o lege care ar permite venirea legală în Germania a migranţilor bine calificaţi. În plus, blocarea expulzării din motive de sănătate ar urma să devină mai dificilă, fără a mai fi suficientă doar prezentarea unui certificat medical.