Plajele din Mamaia, motiv de discordie între Udrea şi Mazăre

Plajele din Mamaia, motiv de discordie între Udrea şi Mazăre

Singura preocupare în ceea ce priveşte turismul a senatorului Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei, Radu Mazăre, a fost aceea a ridica mai multe construcţii pe plajele din Mamaia, este de părere ministrul Turismului, Elena Udrea.

De asemenea, ea s-a declarat nelămurită cu privire la cauzele nemulţumirilor manifestate de fraţii Mazăre faţă de activitatea de până acum a Ministerului pe care îl conduce.

"Mă bucur să aflu că activitatea mea ca ministru i-a prilejuit fratelui lui Radu Mazăre ocazia de a vorbi pentru prima dată despre turism, având în vedere că singura preocupare de până acum a acestuia legată de domeniu fost de a facilita ridicarea construcţiilor pe plaja din Mamaia", a spus Udrea, citată de Mediafax.

Potrivit Elenei Udrea, sancţiunile impuse de Ministerul Turismului vizează nişte reguli care sunt în vigoare de aproape 14 ani şi care se supun unor regului de urbanism adoptate prin Hotărârea de Guvern 31/1996 şi Ordonanţa de Urgenţă 58/1998.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ca dovadă a bunelor intenţii faţă de activităţile de turism din staţiunea Mamaia- aşa-zis «măr al discordiei» între fraţii Mazăre şi minister- vă pot spune că Ministerul Turismului este iniţiator al unei hotărâri de guvern care prevede trecerea Lacului Siutghiol în administrarea Primăriei Constanţa pentru activităţi de agrement, respectiv că ministerul va finanţa construcţia unei pasarele turistice în staţiunea Mamaia în vederea organizării de croaziere pe Marea Neagră. Prin acţiunile de promovare întreprinse şi prin evenimentele organizate, Ministerul Turismului a adus în Mamaia, de Paşte şi de 1 Mai, zeci de mii de turişti", a mai spus Udrea.

Ministerul acţiunilor superficiale

Criticile nu sunt unilaterale, întrucât, tot astăzi, Alexandru Mazăre a apreciat drept "superficială" activitatea de până acum a Minsterului Turismului, sugerându-i Elenei Udrea să adopte măsuri concrete în vederea dezvoltării şi promovării turismului românesc.

Una dintre măsurile necesare asigurării competitivităţii turistice este reducerea TVA-ului, iar, în acest sens, senatorul PSD a comparat situaţia României cu cea a Bulgariei, unde Taxa pe Valoare Adăugată pentru servicii turistice este de numai 6%.