Plaja din România cu cei mai mulți delfini. Turiștii pot avea parte de o experiență unică

Plaja din România cu cei mai mulți delfini. Turiștii pot avea parte de o experiență unică Delfini. Sursa foto Arhiva EVZ

Turiștii care merg la mare pot vedea delfinii pe plaja Tuzla. Această plajă este mai diferită decât celelalte și nu este aglomerată. Aici, delfinii vin foarte aproape de mal, iar oamenii îi pot fotografia. Pentru a te bucura din plin de spectacolul delfinilor trebuie să mergi la plajă înainte de răsărit.

Ce delfini se pot vedea pe plaja Tuzla

În general, delfinii vin aproape de mal dimineața. Poți să iei o păturică cu tine și să aștepti marele spectacol. Nu uita să bagi în geantă telefonul sau aparatul foto. Singurele trei specii de delfin care se găsesc în Marea Neagră sunt Phocoena phocoena (marsuinul, focena sau porcul de mare), Tursiops truncatus (afalinul sau delfinul mare sau delfinul cu bot gros) și Delphinus delphis (delfinul comun).

delfini

Delfini. Sursa foto: Duncan Noakes | Dreamstime.com

Turiștii mai pot vedea delfinii și în zona Gura Portiței, pe adâncimi cuprinse între 35-45 m și în zona Lacului Techirghiol pe adâncimi cuprinse între 30-40 m. Ei intră după hrană în incinta portului Midia, în special primăvara, potrivit Playtech.

delfini

Delfini. Sursa foto Facebook

De ce mor delfinii din Marea Neagră

În România au fost găsiți aproximativ 2300 de exemplare de delfini din toate cele trei specii existente în Marea Neagră. Au fost observate în decursul expedițiilor știintifice 500-700 exemplare de afalin (Turpsiops truncatus ponticus), 700-1000 exemplare de marsuin (Phocoena phocoena relicta) și 400-600 exemplare delfin comun (Delphinus delphis ponticus). Peste sută de delfini mor pe litoralul românesc în fiecare an. În 2022 au murit 200 de delfini din cauza războiului din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum puteți adopta un delfin

În România, cei care vor să ajute biologii să protejeze delfinii pot adopta unul. Ei trebuie să plătească o taxă de 100 de lei pe an.

„Ne ajută destul de mult, ținând cont că toate fondurile pe care le primim din această sponsorizare sunt folosite exclusiv pentru monitorizările delfinilor - fie terestre, fie acvatice. În ultimii 5 ani au fost făcute 100 și ceva de adopții”, a spus Lavinia Voiculescu, ONG Mare Nostrum.

Revista presei