Un număr uriaș de oameni din întreaga lume consumă produse congelate din supermarketuri. Lipsa de timp cu care întreaga lume se confruntă este motivul principal pentru care cumpărătorii fac astfel de alegeri. Totuși, consumul acestor produse poate reprezenta un pericol real pentru organism.
Supermarketurile sunt pline de produse congelate, de cele mai multe ori la prețuri accesibile. Atrași de acest aspect, dar și de cel legat de timpul de gătire, numeroși consumatori se înghesuie să plătească pentru astfel de produse. Printre cele mai cumpărate se numără pizza. Specialiștii atrag însă atenția asupra fenomenului. Aceștia susțin că persoanele care consumă aceste produse își pun sănătatea în pericol.
Pizza din supermarket, pericol pentru organism
Pizza este unul dintre produsele mediteraneene care au căpătat notorietate în întreaga lume. În numeroase sortimente, cu diferite ingrediente și arome, preparatul este preferat de adulți, dar și de copii, deopotrivă.
Pizza este atât de apreciată în întreaga lume, încât numeroși consumatori aleg să o cumpere inclusiv din magazine. Specialiștii recomandă alegerea unui restaurant specializat în acest sens. Totodată experții sunt de părere că alegând pizza din supermarket, oamenii își pun sănătatea în pericol. În majoritatea statelor europene de exemplu, acest produs nu depășește prețul de 3 euro. Asta în timp ce în restaurante, preparatul din ingrediente bio, ajunge și la 35 de euro.
Un expert alimentar a dezvăluit care este cel mai periculos aspect în consumul unei pizza congelate cumpărată din din supermarket. Acesta susține că produsul vine de cele mai multe ori pe o tavă din plastic. Detaliul constituie un pericol uriaș pentru organismul celor care consumă acest semipreparat.
"Este o eroare destul de gravă, pentru că plasticul nu este potrivit pentru a rezistacăldurii reziduale pe care o are pizza, atunci când o scoatem din cuptor”, a explicat tehnologul Mario Sanchez.
Odată cu încălzirea sau topirea plasticului particule din acestea sunt transferate în alimente. Astfel aceste ajung să fie ingerate în organism.
"În acel moment, când are loc această deformare a plasticului, facem ca particule potențial periculoase să fie transferate în alimente”, spune expertul.
Specialistul este de părere că ingerarea plasticului poate avea legătură cu declanșarea unor boli grave precum cancerul.