Este posibil ca PISICA lui Karl Lagerfeld să moştenească AVEREA? Ce spune legea franceză

Aşa cum se ştie marele designer a murit singur. Nimeni nu a mai putut să-i cucerească inima în afara de pisica Choupette pe care a adorat-o nespus fiindu-i şi muză. Choupette este centrul lumii mele, declara Karl. Dacă se întâmplă ceva cu mine, Choupette este moștenirea mea, a mai spus celebrul creator de modă. Dar să vedem ce spun legile din Franţa şi dacă i se poate îndeplini dorinţa.

Pisica a devenit imaginea unei linii de cosmetice, este o stea pe Instagram și proprietară a mai multe milioane de  euro în "contul său bancar". Aşadar, Choupette, pisica lui Karl Lagerfeld  este la rându-i foarte bogată. Întrebările care se pun: Cine-i va administra averea pisicii, dar a designerului? Va moşteni pisica tot? Permite legea franceză aşa ceva? Ştiind că au mai fost cazuri în lume unde animalele de companie au devit moştenitoarele stăpânilor bogaţi.

Mai presus de toate, Karl Lagerfeld și-a exprimat dorința public de a-i lăsa o parte din averea lui: „ Dacă mi se întâmplă ceva, Herbie este moștenitorul meu“ , a declarat steaua modei în 2015, pe canapea la Marc-Olivier Fogiel . Odată cu dispariția designerului, întrebarea este mai relevantă ca oricând: este posibil din punct de vedere legal ca Choupette să moștenească averea stăpânului ei?

Legea franceză nu permite ca moştenitori să rămână animalele de companie. Şi atunci?

Karl Lagerfeld nu este primul milionar care să fi dorit să treacă averea lui animalului de companie. Astfel Leona Helmsley miliardar şi mogul imobiliar, lăsase moștenire după moartea sa, în 2007, 12  milioane de euro unui câine maltez, excluzând în același timp doi dintre nepoții lui de la moştenire, nota la acea vreme  New York Times.  Apoi, milionarul american Gail Posner, care a murit în 2010, a lăsat trei de milioane de dolari unui chihuahua. 

Cu toate acestea, legea franceză interzice desemnarea unui animal ca moștenitor al stăpânului său. Deși legea specifică faptul că animalul este "o ființă vie dotată cu sensibilitate" dar, animalele nu au personalitate și prin urmare nici o capacitate juridică . În legislația franceză, animalele de companie sunt supuse regimului de proprietate, așa cum este specificat de firma de avocatură Jadde, notează lefigaro.

"Persoana care se va ocupa de ea nu va trăi în mizerie"

Nu este totul pierdut pentru Choupette. Pisica, extrem de bogată, ar putea fi, într-adevăr, obiectul unei moșteniri cu probleme. Karl Lagerfeld ar fi putut lăsa o sumă de bani unei asociații sau unei persoane care va trebui să aibă grijă de animal până la moarte, spune firma de avocatură Jadde. În practică, este comun să se prevadă ca o asociație de protecție a animalelor să fie desemnată ca legator pentru a asigura viitorul animalului său.

În cazul lui Karl Lagerfeld, probabil, că a desemnat o persoană fizică ca următorul proprietar al animalului, lăsându-i astfel suficient pentru a i se  asigura standardul de viață luxos. " Persoana care va avea grijă de ea nu va fi în mizerie " , a explicat Karl Lagerfeld în emisiunea lui Marc-Olivier Fogiel.

Oricum, Choupette nu trebuie să-ți facă griji. Karl Lagerfeld a spus de mai multe ori că nu s-a atins de sumele câştigate de pisică (mai mult de 3  milioane de euro, potrivit unor surse) bani câştigaţi din  publicitate aceşti bani. "Choupette este o fată bogată ", a asigurat Karl Lagerfeld în 2015 tot într-un interviu.