Pipera se închide pentru reparaţii

Pipera se închide pentru reparaţii

Primarul Pandele nu mai vrea să dea autorizaţii de construcţie până nu dezvoltă infrastructura. În zonă apar însă tot mai multe clădiri.

Proiectele de infrastructură - aproape inexistente până acum - se vor înghesui lunile urmă- toare în Pipera. După ce zeci de case au apărut în zonă una peste alta, la voia întâmplării, primarul oraşului Voluntari, Cornel Pandele, susţine că nu va mai elibera autorizaţii de construcţie decât dacă autorităţile locale reuşesc să asigure, până la finalizarea proiectului, infrastructura aferentă acestuia.

Acelaşi primar, care a permis, anul trecut, construcţia unei case lângă pista Aeroportului Băneasa, îşi ia avânt cu câteva luni înainte de alegerile locale şi îi avertizează pe investitori că va fi de neclintit. „În momentul în care va veni cineva să ne spună că vrea să facă un proiect imobiliar, îl vom întreba în cât timp va fi finalizat acesta. Vom vedea apoi dacă, până la finalizarea proiectului, primăria are resursele pentru implementarea infrastructurii în zona unde va fi realizat proiectul. Dacă se poate, vom elibera autorizaţia de construcţie“, a spus Pandele. În caz contrar, autorizaţ iile de construcţie vor fi eliberate doar dacă dezvoltatorii vor introduce, în contractul de vânzare a locuinţelor, o clauză prin care beneficiarii se vor putea muta în imobile doar după finalizarea lucrărilor de infrastructură.

Credite de 80 de milioane €

Ne puteți urmări și pe Google News

În vederea realizării infrastructurii din Voluntari, primăria va accesa în acest an credite de 80 de milioane de euro. Printre proiectele considerate priorităţi sunt un bulevard, cu trei benzi pe sens, şi o staţie de epurare. „Sperăm să construim bulevardul din bani de la bănci în doi ani. Pentru aceasta însă avem nevoie ca proprietarii terenurilor din zona prin care va trece să doneze primăriei o parte din proprietăţi“, a spus Pandele, adăugând că o parte dintre aceştia au fost deja de acord. Bulevardul ar urma să străbată Pipera şi să lege Şoseaua Bucureşti-Nord de Şoseaua de Centură.

Imobiliare de miliarde

Potrivit specialiştilor, în zona de nord, incluzând oraşul Voluntari, se concentrează circa 40% din totalul investiţ iilor imobiliare realizate în ultimii 17 ani. Pe lângă numeroase vile individuale, au fost ridicate zone rezidenţiale mari, cum ar fi Azur, Confort Residence, Madrid, American Village sau ansamblurile Ibiza. Alte ansambluri se află în construcţie sau doar în stadiul de proiect, cum este cel al companiei Willbrook Management.

Complexul va cuprinde 2.000 apartamente şi spaţii de birouri, ce se vor întinde pe 15 hectare. Lucrările de construcţie urmează să înceapă într-un an şi jumătate. Valoarea investiţiei va fi de 900 de milioane de euro. Firma este cunoscută ca dezvoltator al clădirii de birouri Cathedral Plaza, amplasată lângă Catedrala din Bucureşti, considerată monument istoric.