Evenimentul Zilei > Economie > UPDATE. Scandal uriaș cu Răzvan Cuc. Piloții TAROM se revoltă. Ce spune victima ministrului
UPDATE. Scandal uriaș cu Răzvan Cuc. Piloții TAROM se revoltă. Ce spune victima ministrului

UPDATE. Scandal uriaș cu Răzvan Cuc. Piloții TAROM se revoltă. Ce spune victima ministrului

Pe final de mandat, ministrul Transporturilor a luat o decizie care pe mulți i-a surprins.

UPDATE. Scandalul de la Tarom capătă amploare. Conform unei postări pe pagina de Facebook Aviation Headlines, Mădălina Mezei a confirmat incidentul cu Răzvan Cuc.

Conform postării, care citează declarația Mădălinei Mezei, Răzvan Cuc a luat decizia după ce fostul manager TAROM nu s-a supus deciziei luate de ministru.

„Colega noastră Cristina Sbirn ne aduce următoarea știre, care prin cuprinsul ei ne spune multe

Am contactat-o pe Madalina Mezei ca sa aflam daca informatiile noastre pe surse se adeveresc: „Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele. I-am spus ca nu se poate, ca nu exista niciun motiv si ca ar fi vorba despre un abuz. In plus, compania TAROM nu poate fi implicata in asa ceva, in chestiuni politice. Cand am fost adusa la TAROM am specificat clar ca nu fac niciun fel de politica, doar sa-mi respect sarcinile profesionale si sa eficientizez societatea, ceea ce am si facut. Ministrul Cuc a invocat tot felul de argumente ca sa fac acest lucru, nu am vrut. Mai mult ca sigur acest refuz a fost motivul destituirii mele. Oficial, s-a invocat acel contract de leasing cu aeronavele ATR, ca nu a fost inca semnat si ca de aia merge prost treaba. Eu cum am fost adusa, asa am si fost data afara. Cu o saptamana inainte mi se prelungise mandatul si eram laudata, apoi m-a sunat seara presedintele CA si mi-a zis ca s-a decis sa fiu destituita.”, este declarația făcută publică.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

Răzvan Cuc a îndepărtat-o din funcția de manager al TAROM pe Daniela Mădălina Mezei, deși fusese numită de numai 5 luni!

Emil Dobrovolschi este pilot TAROM, dar și soțul purtătoarei de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis. Într-o postare pe Facebook, acesta se declară revoltat de situația de la compania de stat.

„Noi, piloții, nu facem politică. Pilotăm avioane și ducem pasageri la destinație, în siguranță. Am tăcut și ne-am înghițit amarul când ne-au pus șefi tot felul de mercenari și oameni fără nicio experiență, când analfabeți care scriu „mi-au” într-un cuvânt au ajuns mari șefi în minister și „aveau grijă de aviație”. Am tăcut văzând compania TAROM alungată din birourile din Otopeni încât am ajuns să stăm pe canapele, pe holuri, în timp ce în birourile noastre stau companii concurente. Acum, politrucii ne schimbă din răzbunare al patrulea manager general, unul crescut în TAROM și care are cu adevărat planuri de viitor. Și NOI TĂCEM???”, este mesajul postat pe Facebook de soțul Mădălinei Dobrovolschi.

Din câte se pare, la conducerea TAROM va ajunge Valentin Gvinda, pilot în cadrul companiei.