Evenimentul Zilei > Justitie > „Piedici” pentru Dana Gîrbovan? Decizia de plecare din magistratură nu a fost trimisă!
„Piedici” pentru Dana Gîrbovan? Decizia de plecare din magistratură nu a fost trimisă!

„Piedici” pentru Dana Gîrbovan? Decizia de plecare din magistratură nu a fost trimisă!

Preşedintele CSM Lia Savonea nu a trimis la Palatul Cotroceni decizia Secţiei pentru Judecători a Consiliului care a votat în unanimitate plecarea din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan.

Potrivit unor surse judiciare, la Cotroceni a ajuns doar cererea lui Gîrbovan de demisie din magistratură, nu şi hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM care aproba această demisie. În aceste condiţii, Klaus Iohannis nu a putut semna decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Danei Gîrbovan, scrie PSNews.

Pe 26 august, Secţia pentru Judecători a CSM s-a intrunit şi, la ultimul punct de pe ordinea de zi, a aprobat, în unanimitate, „înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin 1, lit a din legea 303 din 2004”, se arată în ordinea de zi soluţionată a Secţiei.

Două zile mai târziu, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că respinge toate cele trei propuneri de noi miniştri făcute de premierul Viorica Dăncilă, inclusiv pe Dana Gîrbovan, preferata PSD pentru postul de ministru al Justiţiei.

Imediat, Gîrbovan a anunţat pe pagina personală de Facebook că îşi retrage cererea de demisie din magistratură şi cere Secţiei pentru Judecători a CSM să ia act de acest lucru. „Mi-am înaintat demisia către secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”.