Pictura în stil mandala pe mobilier

Pictura în stil mandala pe mobilier

Banalul se poate transforma în orginal și în stilat cu foarte puțin efort și cu costuri minime. Imaginația și simțul estetic joacă un rol important, iar dacă dexteritatea este una dintre trăsăturile dumneavoastră, puteți avea o casă ca cele din reviste. Acest desen, pictat pe podeaua de lemn, pe parcherul laminat, pe masă sau chiar și pe perete, vor da un aer special casei din punct de vedere decorativ

Un șablon, vopsea și un mini trafalet. Acesta este inventarul unei schimbări deosebite prin tehnica mandalelor. Desenele de tip mandala, originare din Hinduism și din Budism, reprezintă Universul, iar atunci când o mandală este desenată din propria imaginație, ea reprezintă o meditație care aduce limpezire în gânduri și o reflexie a stărilor interioare.

Deci, e ideal să încercați să desenați propria mandală pe un carton, pe care apoi să-l decupați și să-l transformați în șablon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se face?

- Se șterge suprafața lemnoasă / lucioasă pe care doriți să aplicați șablonul cu spirt sau cu o substanță degresantă. - Poziționați șablonul și fixați-l în laterale cu bandă adezivă. - Înmuiați trafaletul în vopsea și aplicați în strat subțire.  - Lăsați să se usuce timp de 12h apoi aplicați un nou strat și așteptați să treacă cel puțin 24h până să curățați suprafața cu produse menajere.

Carl Gustav Jung, psihanalist elvețian, a observat că desenele cu reprezentări ale unor cercuri care reflectau starea sa interioară din acele momente. Pentru că era familiarizat cu scrierile filosofice din India, acesta a adoptat termenul de „mandala”, descriind astfel desenele cu reprezentări ale unor cercuri, pe care el și pacienții lui le realizau.[4]

Jung a explicat că nevoia de a desena mandale a apărut în timpul momentelor sale intense de dezvoltare personală. Apariția lor indică faptul că la nivelul psihicului are loc o profundă reechilibrare. Jung era convins că pictarea mandalelor îl face pe individ să acționeze integral asupra personalității. El mai afirma că atunci când sinele reușește să se exprime prin desen, inconștientul răspunde determinând o atitudine de reverență față de viață. Când privim o mandala, susținea Jung, ea ne armonizează forul interior, ne pune în echilibru, stimulează idei creatoare, capabile să se orienteze spre un țel constructiv.