Piața chiriilor. Dacă e momentul să investiți într-un apartament, iată unde este locul ideal

Piața chiriilor. Dacă e momentul să investiți într-un apartament, iată unde este locul ideal

Agențiile imobiliare au vești interesante atât pentru chiriași cât și pentru cei care vor să cumpere un apartament pe care apoi să-l închirieze: chiria va costa mai mult în următorii ani.

Capitala este sufocata de chiriaşi, spun specialiştii. Din ce în ce mai mulţi oameni veniţi din toate zonele ţarii încearca sa prinda un apartament decent, cu o chirie rezonabila. În acest sens, tot mai multe firme și companii oferă angajaților lor în pachetul de angajare și un procent sau chiar rambursarea totală a costurilor de închiriere. Agenţii imobiliari susţin însa ca locuinţele centrale nu mai sunt la mare cautare ca acum 10 ani, factorii decisivi fiind traficul şi faptul ca la marginea oraşului s-au dezvoltat tot mai multe sedii. Mai mult, chiriașii nu mai sunt dispuși să investească banii personali în mici reparații sau renovări, deci blocuirle vechi au pierdere de cauză încă din start. „În primul rând, chiriaşul vrea sa fie aproape de serviciu sau, dupa caz, de şcoala copiilor. Daca serviciul este în Titan, va vrea sa stea în Titan. Dacă este în Piața Victoriei, poate nuși va permite o chirie atât de mare, însă va opta pentru zona Piața Domenii unde costurile sunt suportabile”, spune agentul imobiliar Razvan Beciu. „În general, în centrul Bucureştiului se cauta spaţii comerciale, lumea din high-life a migrat catre Nord . Nici în marile oraşe ale ţarii nu se mai cauta chiria în punctul cel mai aglomerat – centrul, ci în zonele care ofera cele mai avantajoase facilitaţi – serviciu, şcoala”, a mai spus agentul de vânzari.

La Unirii a scăzut, la Dristor a crescut!

Dacă la piața Unirii un apartament într-un bloc vechi, de 50mp, se închiria cu circa 700 de euro pe lună, acum chiriile au mers mult în jos, ajungând la 500 de euro pe lună. Fațadele învechite, lipsa locurilor de parcare și a aglomerația au afectat nu doar piața apartamentelor de locuit, ci și cele destinate birourilor sau a acțiunilor comerciale. În partea opusă, la Dristor și în Tineretului, chiriile au crescut de la 200 de euro pe lună, la 400. Piața din această zonă este predominată de studenți și angajați ai marilor companii care au sedii în apropierea acestor cartiere.

Investiție sigură în zonele cu facultăți

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, în cele 33 de universități din regiunea București-Ilfov învață peste 127.500 de studenți, adică aproape o treime din totalul studenților din România. Aceștia ar putea ține chiriile la cote mari pe termen lung în zonele cu instiutuții de învățământ

Ne puteți urmări și pe Google News