Evenimentul Zilei > International > Petro Poroșenko: Nu va exista o federalizare a Ucrainei
Petro Poroșenko: Nu va exista o federalizare a Ucrainei

Petro Poroșenko: Nu va exista o federalizare a Ucrainei

Preşedintele Ucrainei a declarat astăzi că nu va exista "niciun fel de federalizare a Ucraine", relatează agenţia Unian.

Problemele ce ţin de securitate, de ordinea publică şi de relaţiile externe se vor afla exclusiv în competenţa puterii de stat a Ucrainei, a precizat oficialul de la Kiev.

"Nu va fi permisă niciun fel de federalizare. Iar probleme precum apărarea statului, problemele de securitate, de ordinea publică, de relaţiile externe, problemele-cheie care menţin integritatea şi verticala puterii în stat vor ţine exclusiv de competenţa puterii statele", a declarat Petro Poroşenko ast[zi, în timpul reuniunii Consiliului Naţional pentru Reforme.

"Nimănui să nu-i treacă prin cap să înfiinţeze republici de Doneţk, Lugansk, Harkov, basarabene sau altele. Cine va încerca să facă acest lucru va avea parte de o reacţie imediată' stipulată inclusiv în Constituţie", a avertizat președintele ucrainean.

De asemenea, Poroşenko a declarat că banii reali trebuie să ajungă la comunităţile locale şi că există deja primele semne ale descentralizării bugetare a Ucrainei