Evenimentul Zilei > Actualitate > Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitová a fost condamnat. Câţi ani de puşcărie va face hoţul
Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitová a fost condamnat. Câţi ani de puşcărie va face hoţul

Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitová a fost condamnat. Câţi ani de puşcărie va face hoţul

Pe 13 decembrie 2016, Radim Zondra, 33 de ani, a intrat în apartamentul jucătoarei şi i-a pus un cuţit la gât. Jucătoarea s-a apărat cu curaj, prinzându-i cuţitul cu mâna stângă, cea care i-a permis să câştige Wimblendonul de două ori (2011, 2014). Agresorul i-a furat aproape 400 de euro şi a fugit, dar răul deja fusese făcut: lama cuţitului i-a rănit cele 5 degete, secţionându-i parţial doi nervi.

Mărturia sa a fost determinantă

Potrivit Le Parisien, procurorul a cerut 12 ani de închisoare pentru Radim Zondra care a pledat vinovat. ''Ea este satisfăcută de verdict, tocmai fiindcă a identificat suspectul ca fiind agresorul său'', a explicat purtătorul de cuvânt al sportivei.

Potrivit judecătorului, mărturia sa a fost determinantă în condamnarea tânărului hoţ. După mai multe luni de tratament la degetele de la mâna stângă, campioana şi-a reluat cariera de succes, până într-atât încât acum este numărul 2 mondial.

Cehoaica se află acum la Miami, în Florida (SUA) pentru a disputa Mastersul 1000, unde azi-noapte a pierdut meciul din sferturile de finală în faţa australiencei Ashley Barty cu scorul de 2-1.