Peter Imre: "Sunt destul de bogat ca sa am ceea ce-mi doresc"

Peter Imre: "Sunt destul de bogat ca sa am ceea ce-mi doresc"

La 20 de ani a fost diagnosticat ca fiind bolnav de cancer. A fost tractorist, sofer si a ajuns unul dintre cei mai bine platiti manageri. Aflati reteta succesului lui Peter Imre.

 Este director Corporate Affairs, Philip Morris Romania, si nu doar o persoana mondena care a tinut capul de afis al ziarelor cu relatiile sale amoroase cu Corina Danila si Diana Lascarescu. Om de afaceri, dar si un excelent manager, Peter Imre este o persoana foarte deschisa care vorbeste liber despre orice.

In sufrageria vilei sale din Cartierul francez, Peter fumeaza si vorbeste cu naturalete. „Eu nu m-am schimbat, desi am 45 de ani. Nu simt ca am imbatranit, simt ca sunt tot cel de 16-17 ani”, spune Imre.

A vrut sa se faca agronom

Ne puteți urmări și pe Google News

„Provin dintr-o familie de doctori, iar eu am dat la Agronomie pentru ca acolo era cel mai putin de invatat. Stiti cum era cu armata atunci, asa ca a trebuit sa dau la o facultate. In plus, aparuse criza alimentelor si a fost ceva batalie la admitere, unde am fost 14 pe loc. Nu mi-a placut si am renuntat, desi am facut eforturi sa invat, pentru ca eu sunt un perfectionist. M-am dus chiar la tara, am lucrat ca tractorist. Nu mi-a placut deloc”, povesteste Imre.

A plecat la Budapesta, unde a lucrat ca sofer la o firma de inchiriat masini, iar acolo i-a cunoscut pe cei de la Philip Morris. „Pe 20 noiembrie 1987 l-am cunoscut pe reprezentantul Philip Morris si de-atunci am lucrat in aceasta companie.

In 1991 s-a intors in Romania pentru a coordona afacerile companiei. „Am colaborat cu Formula 1 si i-am intalnit pe cei mai mari piloti ai lumii. Si acum sunt pasionat de aceasta competitie automobilistica”, spune Imre.

A invins cancerul

In 1981 a fost diagnosticat ca avand cancer. Omului de afaceri nu-i prea place sa vorbeasca despre asta si a evitat sa dea prea multe detalii.

„Am stat un an internat si am avut certitudinea ca ma voi vindeca”, spune Imre pe care, la 20 de ani, cancerul l-a provocat la un adevarat duel. Operat si supus unui program terapeutic complex, din 42 de pacienti care erau tratati de aceeasi afectiune si in acelasi timp cu el a fost singurul supravietuitor.

„Am facut chimioterapie, a fost un moment greu pentru ca, in urma cu un sfert de secol, oncologia nu era asa de dezvoltata, iar oamenii mureau langa mine precum mustele”, isi aminteste Peter Imre. Vointa de a trai si  credinta ca Dumnezeu are alte planuri cu viata lui l-au ajutat sa invinga, sa treaca peste aceasta grea  incercare: „Da, sunt un om foarte credincios”, spune managerul.

Carte de vizita

A fost sofer la Budapesta

> Peter L. Imre s-a nascut pe 27 februarie 1962.

> A studiat Istoria Artelor la Budapesta, Agronomia la Cluj-Napoca si Comertul si Managementul Hotelier. S-a perfectionat in Finante, Marketing si Managementul Comunicatiilor.

> Dupa trei ani de munca la firma Hertz rent a car in Budapesta, s-a angajat la Philip Morris.

> Prima functie in cadrul firmei a fost de consultant pentru Formula 1, iar acum este  director in cadrul Departamentului Corporate Affairs. > Imre este membru de onoare al Clubului Roman de Presa si membru al Consiliului de directori in cadrul Camerei de Comert Americane si vicepresedinte al Asociatiei de Promovare a Tineretului.

Peter Imre spune ca lucrul cel mai important este sa te bucuri de fiecare zi. „Nu poti sa stii ce va fi maine, nu poti influenta cu nimic viitorul, asa ca bucura-te de aceasta zi”, spune el.

„Nu sunt un om foarte bogat, cum cred unii. Sunt doar destul de bogat ca sa pot avea ceea ce-mi doresc”, marturiseste Peter Imre, care are o mare slabiciune pentru masini. „Pasiunea mea? Masinile. A doua pasiune: tot masinile”, spune cel care conduce Departamentul de Corporate Affairs. „Acest departament gestioneaza bunul cel mai de pret - reputatia companiei. Lucrez cu o echipa relativ mica, extrem de bine pregatita si flexibila”.

Vacante cat mai departe

Prefera  concediile nu in locuri exotice, ci cat mai departe de Romania. „Pentru cei mai multi oameni, concediul este un cosmar: daca nu suntem gata la timp, vai, cum o sa fie camera, privelistea, dar daca n-o sa fie frumoasa, cand ne intoarcem etc. Eu vreau chiar sa ma relaxez in concediu, sa uit de toate. Vreau sa ma descarc de tot  ceea ce inseamna Romania. Nu pot sa ma duc in Austria si sa ma gandesc tot la ce se intampla in tara”, spune Peter.

Bossul de la  Philip Morris vrea sa-si cheltuiasca toti banii in timpul vietii. „Mi se pare o ipocrizie sa spui ca dupa moarte donezi sau lasi nu stiu ce sume in scopuri caritabile. Daca esti tare, doneaza banii in cursul vietii si ia-o de la inceput. De aceea, eu vreau sa-mi cheltuiesc toti banii pe fleacuri, pe ce vreau eu si sa nu las nimic. Eu am facut banii, eu sa-i cheltuiesc”, spune Imre, care peste zece ani se vede tot la fel. „La pensie o sa calatoresc mai mult si o sa citesc si mai mult”, spune el.

Prima familie

Are un baiat in varsta de 26 de ani

> Peter Imre a mai fost casatorit. „Da, cu colega mea de banca”. In urma unei permisii soldatesti a aflat ca va fi tata. Peter junior are 26 de ani si „suntem prieteni”. „I-am recomandat cartile care au avut impact asupra mea: „Alchimistul”, „Egipteanul”, scrierile lui Salome.

> Relatia noastra e o buna prietenie. Nu i-am impus nimic, nu l-am trimis la master in SUA. A terminat ASE-ul la Bucuresti si are o afacere cu programe pentru computere”, spune mandru tatal Peter Imre.

Familia

„De la mama am invatat multe”

Peter Imre ii poarta o recunostinta deosebita mamei sale, care a murit in urma cu putin timp.

„Parintii nu m-au fortat sa fac ceva, un anumit lucru, dar, cum m-am nascut intr-o casa cu multe carti, e normal ca am fost indrumat asa un pic. Daca ma nasteam intr-un atelier de fierarie, probabil ca-mi placea clestele sau mai stiu eu ce. Nu ca ar fi ceva deranjant in asta, dar mediul intotdeauna te influenteaza”, spune Peter Imre, care are fotografia de la nunta parintilor sai la loc de cinste, in sufragerie.

„Mama m-a invatat un lucru fara de care viata mea ar fi mult mai putin lipsita de culoare: simtul umorului”

O nunta ca-n povesti

S-au intalnit in Dubai

Peter Imre traieste o frumoasa poveste de dragoste alaturi de fiica ministrului liberal al apararii Teodor Melescanu, Marina. „Ne stiam de ani buni, dar anul trecut, pe vremea asta, ne-am intalnit in Dubai. Eu eram cu altcineva si ea la fel. Ne-am revazut la Bucuresti si a inviat focul dragostei”, povesteste Peter.

Cei doi s-au casatorit anul trecut, pe 9 septembrie 2006. Dupa ceremonia de la Biserica Calvina din Bucuresti, pentru ca Peter Imre este de religie reformat, petrecerea a avut loc la Palatul Snagov.

Interesant este ca invitatia la nunta a avut sase pagini cu informatii generale despre fericitul cuplu si povestea lor de iubire. Invitatia are si un mini-CD cu melodia preferata a celor doi indragostiti, respectiv „Crazy in love”, cantata de Julio Iglesias.

Meloman

Fan al lui Pink Floyd

Peter este un mare meloman. „Ascult multa muzica clasica, Beethoven, dar si alte genuri. Pentru mine, muzica trebuie sa fie linistitoare”, spune Imre.

„Am ramas cu modelul generatiei mele, Pink Floyd, Genesis, si ma duc cu placere la un concert al lui Julio Iglesias”, mai spune cel care are o colectie impresionanta, peste cateva mii, de CD-uri. De altfel, acestea sunt frumos aranjate intr-o biblioteca speciala, dar si pe un suport mai putin obisnuit in forma de cerc.

Succes

„Viata se traieste azi”

Viata plina de succes a lui Peter Imre a devenit repede o marca. El insusi autor al unei rubrici saptamanale, „La restaurant cu Peter Imre”, a scris cu Alexandru Raducanu, in 2004, cartea „Peter Imre - viata se traieste azi”.

„Sunt prea tanar pentru a-mi scrie memoriile, dar destul de batran pentru a fi uitat cate ceva”, glumeste Peter. „N-am vrut sa fie un ghid, o carte de genul cum sa reusesti in viata, ci ca o povestire sincera despre obstacolele cu care m-am confruntat”, spune managerul.

Sfatul lui Imre

„Multa pasiune”

„Cred ca secretul reusitei consta in dorinta de a invinge, credinta in Dumnezeu si in tine. In plus, trebuie enorm de multa munca. Si dragoste, multa pasiune pentru ceea ce faci. Fara pasiune, nimic nu este posibil.”

Fata nevazuta

Admirator al lui Coelho

> „Citesc multa literatura. Acum l-am descoperit pe Salman Rushdie. Stiam despre „Versetele satanice”, dar tocmai pentru ca fusese asa popularizata nu m-a atras cartea. Acum l-am descoperit pe Rushdie si imi place teribil. Mai bine zis, sotia mea il citea si asa l-am descoperit si eu”.

> Ramane la parerea ca Paulo Coelho este cel mai profund scriitor al ultimilor 200 de ani.

> Joaca foarte bine tenis.

> Merge la sala si tine cura de slabire.

>  Ii plac automobilele Mercedes. De altfel, la nunta sa a venit la volanul unuia de culoare rosie.

> Este fumator, dar nu inrait, ci unul „social”. „De zece ani fumez numai tigari mentolate”, spune Imre.