Evenimentul Zilei > Actualitate > PETA cumpără acţiuni ale celebrului brand Louis Vuitton. De ce doresc activiştii drepturilor animalelor să se împrietenească cu „duşmanul”
PETA cumpără acţiuni ale celebrului brand Louis Vuitton. De ce doresc activiştii drepturilor animalelor să se împrietenească cu „duşmanul”

PETA cumpără acţiuni ale celebrului brand Louis Vuitton. De ce doresc activiştii drepturilor animalelor să se împrietenească cu „duşmanul”

Peta, grupul de presiune pentru drepturile animalelor, a cumpărat acţiuni ale Louis Vuitton Moet Hennessey (LVMH), brandul de bunuri de lux, pentru a determina compania să oprească vânzarea genţilor sau a altor produse realizate din piele de animale exotice, potrivit BBC.

Cota pe care Peta o deţine în grupul de lux francez îi dă dreptul de a participa la şedinţele acţionarilor. De asemenea, poate adresa întrebări consiliului în faţa acţionarilor.

O astfel de mişcare este des întâlnită în rândul grupurilor de presiune, precizează BBC.

Mişcarea Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) vine în urma investigaţiei legate de modul în care este recoltată pielea crocodililor, folosită adesea pentru produsele de lux.

LVMH este cel mai mare grup de lux din lume, al cărui portofoliu include genţi Louis Vuitton, câteva branduri de şampanie, coniac Hennessy şi brandurile Fendi şi Marc Jacobs. Compania vinde, de asemenea, parfumuri, cosmetice, ceasuri şi bijuterii.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.