Masa de Revelion. Trei moduri în care poți pregăti peștele

Sursa foto: Dreamstime.com

Masa de Revelion trebuie să fie cel puțin la fel de bogată precum cea de Revelion. De cele mai multe ori, din meniul pregătit de români pentru cumpăna dintre ani conține pește.

Masa de Revelion cuprinde preparatele tradiționale din carne de porc, însă nici peștele nu lipsește. De acest obicei, românii au legat o serie de superstiții în care cred cu tărie. În primul rând, se spune că persoanele care vor mânca preparate din pește în noaptea dintre ani, vor trece ușor prin anul care urmează. Iată trei moduri în care îl poți pregăti.

Pește la grătar cu legume coapte

După mesele bogate din perioada Crăciunului, un preparat ușor și delicios este ideal pentru noaptea de Revelion. Peștele dorada este ideal pentru cei care preferă un gust mai puțin pregnant al acestei cărni. De asemenea, somonul la grătar cu legume poate reprezenta preparatul ideal pentru noaptea dintre ani.

Tonul proaspăt este perfect pentru a fi asociat cu ardeiul copt sau ciuperci champignon la grătar. Dacă nu îți place ideea de a asocia o garnitură cu un pește prăjit pe grătar, o salata verde cu lămâie poate completa perfect gustul cărnii.

Păstrăv prăjit cu cartofi natur

Dacă preferi peștele prăjit în ulei, păstrăvul reprezintă varianta rapidă  la care poți apela. Nu vei sta mult în bucătărie înainte de Revelion, iar invitații vor fi mulțumiți de acest preparat simplu și gustos.

Păstrăvul trecut prin făină sau mălai se prăjește la foc mediu, în ulei de floarea soarelui. Cartofii se fierb în apă cu sare, fără a îndepărta înainte coaja. Ulterior, aceștia se decojesc și se taie cuburi. Peste ei se adaugă pătrunjel tocat și 40 de grame de unt.

Ton la grătar. Sursa foto: Dreamstime.com

Pește în crustă de sare

Această rețetă merită încercată măcar o dată în viață. Cu toate că denumirea ar putea trimite la un preparat extrem de sărat, nu va fi deloc așa. Din crusta crocantă, peștele va absorbi doar puțină sare. Bibanul poate fi pregătit cu succes în acest mod. Vei avea nevoie de:

-1 biban de mare;

-400 grame sare grunjoasă;

-spuma de la 6 albușuri.

Se bat albușurile spumă, iar peste acestea se adaugă sarea. Compoziția trebuie să fie una densă.Bibanul se așează pe o tavă și se acoperă complet cu amestecul de sare și spumă. Acesta se introduce la cuptorul încins pentru minim 1,20 minute.