Peste 2.000 de case din Spania ocupate ilegal. Printre „chiriași” se afla și români

Peste 2.000 de case din Spania ocupate ilegal. Printre „chiriași” se afla și români

Fel de fel de indivizi, printre care și români, au dat iama în casele de vacanță din sudul Spaniei, pe care le-au ocupat ilegal.

 

Ocuparea ilegală a caselor în Andaluzia, sudul Spaniei, a atins cel mai înalt nivel, a comunicat guvernul acestei provincii.

Peste 2000 de locuințe sunt în această situație, poliția spaniolă și serviciile sociale fiind ocupate să răspundă apelurilor disperate ale proprietarilor de case, neputincioși atunci când încearcă să evacueze chiriașii ilegali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Euro Weekly News, legea a fost modificată destul de recent, dar sunt necesare luni întregi și multe înfățișări în instanță pentru a se obține un rezultat.

Mulți proprietari care s-au întors din Marea Britanie au fost întâmpinați cu încuietori schimbate și uneori chiar cu violență, în timp ce au încercat să intre în propriile case.

Un britanic, soția sa și copilul nou-născut au fost opriți de la intrarea în casa lor din Calahonda de către ocupanții ilegali de origine română. Poliția a fost chemată, iar „chiriașul” a arătat un contract care îi dădea dreptul să fie acolo.

În cele din urmă, documentul s-a dovedit fals, iar românul a plecat înainte de a se ajunge în instanță, după ce a primit 1.000 de euro de la proprietar pentru a-și găsi o altă locuință.

În cazul în care vi se întâmplă așa ceva, se recomandă să vă adresați instanței civile din Spania și să depuneți un proces pentru evacuare pe motiv de precaritate, care va fi procesat printr-un proces verbal, astfel încât termenele pentru evacuare să fie mai scurte.

Una dintre marile victime ale coronavirusului este turismul, unul dintre pilonii economici ai Spaniei, care va depune mult mai mult efort pentru a se recupera din această criză; nu numai din cauza măsurilor care limitează călătoriile, ci și din cauza dependenței de turiștii din alte țări, afectate și ele de coronavirus.

Acest lucru face ca multe case pentru închiriere de vacanță să-și schimbe utilizarea și să reintre pe piața rezidențială.

Acum, odată cu paralizia absolută a economiei și dominanța incertitudinii, investițiile au scăzut și ele, „ceea ce înseamnă că cei care doresc să vândă trebuie să scadă prețurile”, spune purtătorul de cuvânt al Sindicatului Chiriaşilor din Madrid, Javier Gil.

„De exemplu, cineva care vinde pentru 170.000 de euro, ar prefera să vândă pentru 120.000 acum, decât 80.000 de euro peste șase luni”, spune el, prezicând un nou ciclu de scăderi, scrie ziarulromanesc.es.