Evenimentul Zilei > Social > Peste 120.000 de turiști au petrecut weekendul pe litoralul românesc
Peste 120.000 de turiști au petrecut weekendul pe litoralul românesc

Peste 120.000 de turiști au petrecut weekendul pe litoralul românesc

Primul weekend din luna august a fost cel mai aglomerat din acest sezon estival, numărul turiștilor înregistrați în structurile oficiale de cazare depășind 120.000 de mii, potrivit Asociației Litoral - Delta Dunării.

În Mamaia, gradul de ocupare a fost de 100%, în timp ce în sudul litoralului unitățile de cazare sunt ocupate în proporție de peste 90%.

“Estimăm că în acest weekend am avut pe litoralul românesc peste 120.000 de turişti. Evident acestora li se adaugă turiştii care stau la rude, la localnici, în apartamente sau în structuri de cazare care nu sunt încă autorizate. A fost cel mai plin weekend de până acum. În Mamaia şi Mamaia Nord – Năvodari am avut sută la sută grad de ocupare şi estimez un 90 – 92,93 la sută în sudul litoralului. De acum, în mod cert ne aşteaptă weekend-uri la fel de pline, dar şi în timpul săptămânii înregistrăm un grad de ocupare foarte mare. Mamaia va rămâne în sută la sută grad de ocupare până la finalul lunii august”, a declarat Corina Martin, președintele asociației.